Una recepta per acompanyar l'Esparver Negre

Melós de vedella 

Ingredients per a 4 persones:

Procediment:

  1. El primer pas és tallar els vegetals. Pelem la pastanaga i la tallem a trossets ben petits. Pelem la ceba i la piquem a trossos ben petits. Podem tallar-la estil brunoise. Piquem també els 2 grans d’all. Reservem.
  2. En una cassola posem un rajolí d’oli d’oliva i deixem el foc alt. Quan l’oli estigui calent, posem una mica de sal i pebre negre a les galtes de vedella i les posem dins la cassola a foc alt. Deixem cuinar un minut per banda. El foc alt serveix perquè mantingui la sucositat de dins. Passats els 2 minuts (un per banda) reservem.
  3. Abaixem el foc i afegim l’all durant 1 minut. Seguidament afegim els trossos de pastanaga i ceba. Ho remenem tot bé i deixem que es cuini a foc fluix.
  4. Quan la verdura ja estigui feta (uns 10-15 minuts aproximadament) afegim la cullerada de farina o maizena, la qual donarà espessor a la salsa que prepararem. Ho barregem tot bé i deixem cuinar 2-3 minuts més.
  5. Pugem la potència del foc (de foc suau a foc mitjà-alt) i afegim el got de ranci o de vi negre. Remenem una mica i deixem que s’evapori l’alcohol del vi, uns 2 minuts aproximadament.
  6. Passats aquests dos minutets afegim el caldo de carn i barregem bé amb tots els ingredients. En aquest punt podem també posar-hi les herbes o fulles aromàtiques. Normalment jo utilitzo romaní i farigola.
  7. Ara podem batre bé tots els ingredients per a obtenir una salsa líquida. Afegim les galtes de vedella que havíem reservat prèviament fins que quedin submergides.
  8. Posem el foc ben suau, tapem l’olla i deixem cuinar durant unes 3 hores. Si ho prefereixes pots fer-ho amb olla exprés. El temps aproximat és de 40-45 minuts. És important anar controlant l’estat de la salsa i de cocció de les galtes. L’objectiu és que la salsa quedi espessa i les galtes ben tendres.
  9. Un cop estigui la salsa i la carn al seu punt, apaguem el foc i servim.

Ja només queda gaudir d’aquest exquisit melós de vedella ben tendre i saborós amb una copa de L’Esparver Negre i la millor companyia. Podem acompanyar aquest plat amb una mica de puré de patata o moniato. Exquisit!

Login