La Cooperativa
Fer les coses bé és la nostra principal raó de ser.

Més de 100 anys d'història

La Cooperativa de Falset Marçà (DO Montsant) és el resultat de la fusió entre les cooperatives de Marçà i de Falset, dos pobles veïns separats tan sols per 3 quilòmetres de carretera, a la part meridional de la comarca del Priorat. La producció de vins i olis de qualitat és la nostra principal activitat.

Fa més de cent anys, les cooperatives de Falset i Marçà, fusionades a finals del segle XX, iniciaven un projecte que encara és ben viu.

Tot ha canviat molt en un centenar d’anys i els esforços en innovació han estat immensos. La Cooperativa, a dia d’avui, continua innovant, cosa que no vol dir que no se sigui respectuós amb la tradició.

De fet, malgrat el pas dels anys, l’objectiu bàsic de la Cooperativa és el mateix des de fa un segle: “esmerar la elaboración y mejora de productos del cultivo”, segons deien els primers estatuts.

És així de simple: fer les coses bé continua sent la nostra principal raó de ser.

1912

Fa més de cent anys (el 1912, concretament) que Marçà va veure néixer el seu primer sindicat.

1917

A Falset, l’origen de la cooperativa cal situar-lo cinc anys més tard, el 1917.

1999

La fusió de les dues cooperatives locals té data del 1999.

Segle XXI

Elaboradors de 900.000 ampolles de vi a l’any i exportadors a més d’una trentena de països, les xifres actuals poca cosa tenen a veure amb les dels orígens, a principi del segle XX.

Més que empresaris,
més que pagesos

La nostra és molt més que una cooperativa centenària, fundada l’any 1912 i que compta amb 720 socis. Uns socis que són agricultors i, alhora, són els propietaris de la cooperativa o, si ho prefereixen, en són els seus “accionistes”.

Els pagesos són els propietaris i els elaboradors de vi. Cuiden el fruit de la vinya d’ençà que neix fins que arriba al Celler per ser convertit en vi.

És per això que estem orgullosos de dir que som pagesos i empresaris a la vegada i que, en conseqüència, ens responsabilitzem de tot el que passa des que plantem una vinya fins que posem el vi a la taula.

Per tant, quan ens pregunten si som empresaris o pagesos, la nostra resposta no deixa lloc a dubtes: som molt més que pagesos i alguna cosa més que simples empresaris.

Centenaris i compromesos al 100% amb el territori

La nostra Cooperativa és l’ànima econòmica dels municipis veïns de Falset i de Marçà. Un territori que conreem i ens esforcem a cuidar, plenament conscients que  la terra i el paisatge formen part del nostre negoci, però que, alhora, són el nostre petit cosmos.

És per això que treballem tot buscant l’equilibri amb l’entorn des de totes les perspectives possibles: natural, paisatgística, social, cultural… Volem que el respecte a l’entorn caracteritzi la nostra manera de fer perquè, al capdavall, la terra és el mode de vida que hem escollit.

La responsabilitat social corporativa (de què ara tant es parla) forma part del nostre ADN des que vam començar a caminar un segle enrere.

Qualitat i rigor a la DO Montsant

Som una de les empreses més reconegudes de la DO Montsant, respectada pels seus vins i la seva equilibrada relació qualitat-preu.

Respectuosos amb l'entorn

Ens esforcem a cuidar aquest territori, plenament conscients que la terra i el paisatge formen part del nostre negoci, però que, alhora, són el nostre petit cosmos.

Un propòsit que es manté inalterable

Tot ha canviat molt en un centenar d’anys, però fer les coses bé continua sent la nostra principal raó de ser.

Orgullosos del nostre patrimoni

Un celler a cavall del noucentisme i el modernisme, unes vinyes meravelloses, uns vins que parlen de nosaltres mateixos.

Login