Continguts

ÈTIM Tardana Blanca, el teu moment Gourmet

Molts de nosaltres considerem el menjar i beure bé tot un plaer i privilegi. Tastar nous sabors i textures és, per alguns de nosaltres, una forma de vida. I no parlo de menjar grans quantitats, ni d’anar-te’n al millor restaurant de Catalunya, sinó que et parlo de menjar bé. De posar més que tomàquet a unes simples llenties o de fer-se amanides amb varietat de condiments.

Als que ens agrada la gastronomia som fanàtics de tastar noves combinacions de sabors, som atrevits i ens agrada saltar-nos les “normes”. Per nosaltres tastar nous plats o vins és un pla perfecte.

Som d’aquelles persones que si ens diuen “això amb això no pot quedar mai bé”, nosaltres anem i ho provem. I sí, algunes decepcions ens hem emportat, però que me’n dius de tots els mites que hem trencat?

Així doncs, si ets dels que aprecien el bon menjar i beure, aquest article és per a tu. Et parlaré d’un vi que serveix per destruir mites, que ens demostra que els atrevits acabem gaudint d’una veritable experiència per a les nostres papil·les gustatives.

ÈTIM Tardana Blanca

Un vi dolç que destrueix mites

L’ÈTIM Tardana Blanca, el vi del qual et parlaré avui, és molt més que un vi per a les postres. A causa del seu passat sempre s’ha catalogat aquest tipus de vins com a vins per acabar els àpats. A la nostra terra és costum demanar músic de postres i acompanyar-lo d’una copa de mistela o de ranci i, inconscientment, hem relacionat els vins dolços per acompanyar plats dolços. Per això, et vull explicar el potencial d’aquest petit però gran vi dolç que és l’ÈTIM Tardana Blanca i que descobreixis encara més sabors que et sorprendran.

Com s’elabora l’ÈTIM Tardana Blanca?

Abans de profunditzar més en el tema gastronòmic, vull explicar-te com s’elabora l’ÈTIM Tardana Blanca i que vegis les diferències en comparació amb com s’elaboren altres vins.

Aquest vi dolç està elaborat amb garnatxa blanca, una varietat molt important al nostre territori. La garnatxa blanca que fem servir per a l’ÈTIM Tardana Blanca prové de finques on la maduració ha pogut ser òptima. La Tardana Blanca entra dins dels vins que anomenem verema tardana i es diuen així perquè el seu raïm es verema quan està ben madur.

Un cop arriba a la maduració desitjada i el portem al celler, li fem la maceració en fred amb les seves pells durant 24 hores, amb això aconseguim més cos i aromes.

Passat aquest temps, el sagnem, és a dir, extraiem el most flor al qual li afegim alcohol per aturar la fermentació. No volem que fermenti perquè així aconseguim la seva dolçor, ja que tot el sucre provinent del raïm madur es manté.

Tot seguit, deixem el vi entre 15 i 20 dies amb les mares fines dins la tina, que són els pocs microorganismes que han sortit i que han quedat al cul de la tina, i durant aquest temps l’anem removent gairebé cada dia.

Després el passem a botes de segon any i el deixem allà durant 4 o 5 mesos. Les botes on reposa l’ÈTIM Tardana Blanca no deixem mai que es buidin del tot.

Finalment, li fem una filtració suau i l’embotellem.

Tastem l’ÈTIM Tardana Blanca,

Dolça, atrevida i que enamora

Si no has tastat la Tardana Blanca t’estàs perdent un sabor únic i diferent. És d’aquells vins que costa de tastar-los, però, un cop ho fas, t’enamora. La seva dolçor i acidesa el converteixen en un vi ideal per a acompanyar diferents tipus de plats.

Si et fixes en el seu lleuger color podràs apreciar els rivets grocs i matisos daurats que amaga. Té un color net i brillant que el fa encara més atractiu.

Els seus aromes són molt peculiars, entre ells podràs trobar un toc de flor de taronger, herbes com la camamilla, cítrics amb un fons de mel, préssec i notes de vainilla o canyella.

Per acabar, si el tastes t’adones que no és un vi dolç qualsevol, que és diferent i molt especial. Té una textura sedosa i és cremós. El volum és perfecte per no ser massa espès ni massa aigualit. El que més destaca al tastar aquest vi és el llarg final que té en boca, ja que el seu sabor agradable perdura durant una estona.

Com beure l’ÈTIM Tardana Blanca?

Gaudeix-la encara més

Un vi blanc dolç com l’ÈTIM Tardana Blanca és un vi per consentir, és a dir, és important donar-li l’atenció i servei que es mereix.

Beure’s una copa necessita el seu moment òptim, la seva temperatura i la seva copa. Si ets dels qui agrada gaudir de les petites estones acompanyades d’un bon menjar i un bon vi, l’ÈTIM Tardana Blanca no pot faltar.

Com potser ja saps, no és el mateix beure’s un vi blanc fred que a temperatura ambient, doncs amb aquest vi passa igual. Et recomanem consumir-lo a una temperatura d’entre 6-8 °C per treure-li el seu màxim partit.

Per altra banda, un factor que pot canviar el vi és beure-se’l amb la copa idònia. En aquest cas, igual que els seus germans els vins negres dolços i el ranci, la millor copa per prendre’l són aquelles que tenen el coll estret, ja que ajuden a mantindre els seus aromes durant més temps i a què quan te’l beguis vagin directament al teu nas.

Com podem maridar aquest vi blanc dolç?

Un vi dolç per acompanyar salats

Com ja t’he dit l’ÈTIM Tardana Blanca no és un vi dolç ordinari. És un vi que et demostra que relacionar el vi dolç només amb postres no és altra cosa que un mite.

Si ets de les persones a qui agrada experimentar, amb aquest vi tens l’oportunitat perfecta. A banda de ser un gran acompanyant de les postres clàssiques com els fruits secs, els cocs ràpids casolans o les pastes seques, també es pot oferir durant l’aperitiu per acompanyar, per exemple, unes gambes saltejades.

Com a bon vi blanc que és també marida molt bé amb formatges, especialment els blaus que no es passin de picants, com podria ser un roquefort, gorgonzoles i els catalans Blau de Jutglar o Glauc. També li queda molt bé la sobrassada.

Però, ara et diré la combinació estrella: ÈTIM Tardana Blanca i el foie. Aquest maridatge ressalta els aromes d’aquest vi, però sobretot crea una combinació gustativa a la boca que no et deixarà indiferent.

Ja ho veus, la seva versatilitat el fa un vi perfecte per prendre sol, durant els àpats o amb les postres.

Una recepta per acompanyar l'ÈTIM Tardana Blanca

La recepta que et dono és molt senzilla de fer, no et portarà més de 10 minuts i encara durarà menys al plat. És un entrant perfecte per a trobades familiars o amb amics i que acompanya genial a l’ÈTIM Tardana Blanca.

Bombons de foie i crocant d’ametlla

Ingredients:

  • Crocant d’ametlles al gust
  • Uns 200 grams de foie micuit

Elaboració:

  1. Per fer aquests bombons necessitem tenir ben fred el foie perquè no se’ns desfaci. Tallem, fem petites boles i les deixem en un plat.
  2. Posem el crocant d’ametlla en un plat pla i li posem a sobre les boletes de foie. Anem fent rodar les boles perquè els trossos d’ametlla s’enganxin a la superfície, cobrint-la per complet.
  3. Un cop les tenim arrebossades, les tornem a ficar a la nevera fins al moment de servir-les.

I ja estaria llest el teu entrant i maridatge ideal per a l’ÈTIM Tardana Blanca. Atreveix-te a tastar-lo, que sorprèn.

Els millors moments per beure l’ÈTIM Tardana Blanca

A nosaltres ens agrada dir que l’ÈTIM Tardana Blanca està pensada pels moments delicatessen, per acompanyar menjars i moments exquisits.

És d’aquells vins que si combines amb un bon maridatge et fa tancar els ulls i veure focs artificials. Tot i que és un vi poc conegut et pot acompanyar en qualsevol moment.

Tant és si et ve de gust prendre-te’n una copeta després de sopar com si vols prendre-te’l per maridar els formatges de l’hora del vermut, l’ÈTIM Tardana Blanca encaixa en qualsevol d’aquests moments.

Així doncs, no hi ha un millor moment per beure’s l’ÈTIM Tardana Blanca, aquests moments els decideixes tu, ja que un cop la tastes et costarà no trobar-li un lloc a les teves trobades.

Compra l'ÈTIM Tardana Blanca

Un plaer per als teus sentits

Ara que ja coneixes una mica més aquest vi blanc dolç tan especial, és el moment de posar a prova tot el que t’he dit. És hora de veure que és un vi perfecte per a postres però sorprenent amb els aperitius. Si ets dels que busca i valora una bona experiència gastronòmica, l’ÈTIM Tardana Blanca ha d’estar a la teva checklist.

Login