Continguts

Què està passant amb l'oli d'oliva verge extra?

Un bé cada cop més escàs: la crisi de l’or líquid

El món està canviant, els estius cada any són més calorosos i les pluges més escasses. Als Pirineus ja no neva com abans, a la costa fa més xafogor i, a l’interior, estem patint sequeres importants.

El canvi climàtic i la inflació estan a l’ordre del dia i tots estem patint pel que passarà en aquests anys vinents. Cada cop que anem a fer la compra patim per quant hauran apujat els preus i és que quan ens aturem davant el prestatge de l’oli d’oliva verge extra, ens podem esgarrifar per com ha incrementat el seu cost. Sabem que estàs vivint un moment d’incertesa, confusió i que tens moltes preguntes. Per això, en aquest article, intentarem resoldre els teus dubtes perquè entenguis la situació de l’oli d’oliva verge extra ÈTIM.

Hi haurà oli aquest any?

Aquesta deu ser la primera pregunta que t’estàs fent dia rere dia i la resposta és: sí, hi haurà oli d’oliva verge extra ÈTIM però menys quantitat.

Els nostres olivers i els olivers de tot l’Estat espanyol estan vivint temps de sequera a causa del canvi climàtic, no està plovent suficient i, per tant, hi ha menys quantitat d’olives. Es preveu que la producció d’oli d’oliva es redueixi a un 50% respecte a l’any 2021.

Perquè et facis una idea, hi haurà oli d’oliva verge extra ÈTIM, però poca quantitat, així doncs, no és un any per encantar-se.

A quin preu estarà l’oli d’oliva verge extra ÈTIM?

Com hauràs observat el preu de l’oli s’ha disparat i sembla que no pararà de pujar. Segons un article de El Periódico, el preu de l’oli d’oliva ha pujat un 133%, una autèntica bogeria, i en conseqüència, a la pujada de preus, ha baixat el consum.

Els productors d’or líquid estem en un moment d’incertesa com el teu perquè no sabem què passarà aquest any i què passarà amb el seu preu. Perquè ho entenguis, l’increment del preu de l’oli d’oliva verge extra depèn de diversos factors: la qualitat de l’oli d’oliva verge extra, el rendiment de les olives, la climatologia, l’oferta i la demanda i els costos de producció.

A part de la poca producció d’oli d’oliva verge extra, els costos de producció també han pujat molt, fet que també ha provocat que s’encareixi d’aquesta manera. Tot i això, no podem oblidar que l’oli d’oliva verge extra és un ingredient imprescindible a la nostra dieta, ja que ens aporta una gran quantitat de beneficis per a la salut i, com a extra, millora notablement els nostres menjars.

Com es presenta el futur de l’oli d’oliva verge extra ÈTIM?

La veritat és que no se sap el que passarà ni com s’afrontarà la situació actual. Tot el que està passant avui dia amb la producció dels olivers es deu als últims anys de sequera que s’estan patint i, encara més, a aquests dos últims anys. Actualment, els experts descriuen aquests anys com “la pitjor crisi de l’oli de la dècada”.

Però nosaltres volem ser positius i ens aferrem a aquella frase que diu: “L’esperança és l’últim que es perd.” I no volem perdre l’esperança de seguir gaudint d’aquesta joia de la dieta mediterrània durant molts segles més. Buscarem maneres de fer front a aquesta “crisi” i esperem que les oliveres s’adaptin a les noves condicions climatològiques.

Què podem fer a casa per millorar aquesta situació?

La resposta d’aquesta pregunta és senzilla i clara: Cuidar el planeta.

Sabem que el que està passant amb les nostres oliveres és degut al canvi climàtic i a l’escalfament global que està patint la nostra terra i per tal d’evitar que tot això vagi en augment: cuidem el medi ambient!

Aquest any ben aviat podràs tornar a gaudir de la qualitat de l’oli d’oliva verge extra ÈTIM i No deixis que falti aquest ingredient tan imprescindible al teu rebost.

ampolla oli d'oliva verge extra ÈTIM

Login