Com emmagatzemar el vi blanc?

Com tots els vins, per assegurar-nos que es mantingui en les millors condicions durant el màxim temps possible, és important saber com conservar-lo adequadament.

En aquest article, et donarem alguns consells per guardar bé el vi blanc per tal que mantingui el seu sabor i aromes durant més temps.

Consells per guardar el vi blanc a casa

1. La temperatura

Una de les claus principals per conservar el vi blanc és mantenir-lo a la temperatura correcta. El vi blanc, com et pots imaginar, ha de guardar-se a una temperatura més baixa que el vi negre per preservar la seva frescor i acidesa.

  • Temperatura d’emmagatzematge: La temperatura ideal per emmagatzemar el vi blanc és entre 10°C i 15°C. Com més baixa és la temperatura més ajudes a endarrerir el procés d’envelliment, que no és bo per a qualsevol vi.
  • Temperatura per servir-lo: Quan tinguis pensat servir el vi, refreda’l una estona abans a una temperatura d’entre 7°C i 10°C. Això ajudarà a que destaquin més les seves notes afruitades i la seva acidesa.

2. La humitat

La humitat també juga un paper important en la conservació del vi. Si guardes el vi en un espai amb molt poca humitat, pot afectar el suro de l’ampolla, provocant que el vi s’oxidi o s’evapori.

La humitat ideal de l’espai d’emmagatzematge hauria de situar-se entre el 60% i el 70%. Això evitarà que el suro s’assequi i permetrà que es mantingui hermètic, prevenint l’entrada d’aire a l’ampolla i salvant-lo de l’oxidació.

3. Posició de l’ampolla

Aquest punt també és molt important per a la conservació del vi i per mantenir la seva qualitat.

Les ampolles de vi que no estiguin obertes o no tinguis pensat consumir en un breu període de temps, sempre s’haurien de conservar en posició horitzontal. Això fa que el suro es mantingui humit pel contacte constant amb el vi, evitant que aquest s’assequi.

 🍾 Encara que tancades s’han de conservar horitzontalment, un cop obertes, s’han de guardar de forma vertical per minimitzar la superfície del vi que està en contacte amb l’oxigen.

4. Evita la llum

La llum, especialment la llum solar, pot fer malbé el vi blanc ràpidament, ja que són vins més delicats als quals la llum afecta el color i, fins i tot, el sabor.

Et recomanem emmagatzemar el vi en un lloc fosc que estigui protegit de la llum, com per exemple, dins d’un armari o al rebost. Les ampolles amb vidre fosc també ajuden a protegir el vi de la llum, però no garanteixen que estiguin fora de perill.

5. Temps d’emmagatzematge

 

No tots els vins blancs estan dissenyats per a un llarg període d’emmagatzematge. És important que coneguis les característiques del vi blanc per assegurar-te que el consumeixes en el moment òptim.

  • Consum a curt termini: La majoria dels vins blancs estan pensats per ser consumits joves, en un període d’1 a 2 anys des de la compra. Aquests vins acostumen a tenir aromes i sabors que es gaudeixen millor quan són joves.
  • Consum a llarg termini: Alguns vins blancs poden millorar amb l’edat i podries guardar-los fins entre 5 i 10 anys, o fins i tot més. Tot i això, fixa’t en la seva etiqueta per saber si són vins de guarda, que sí que es mantenen i milloren amb el temps.
Compra l’ÈTIM L’Antull

Ara que ja saps alguns consells per emmagatzemar el vi blanc correctament i, així, mantenir la seva qualitat i gaudir-ne al màxim, és hora de tastar-ne un.

Amb l’arribada de l’estiu i de la calor, els vins blancs estan a l’ordre del dia, així doncs, si vols gaudir d’un vi blanc amb caràcter mediterrani i d’allò més fresc, tria:

Login