Una recepta per acompanyar l'ÈTIM La Pausa
Truita de riu amb pernil salat (recepta per a dues persones)
Ingredients:
Una truita de riu per cap
Farigola, romaní, sajolida
1 o 2 fulles de llorer
Pernil ibèric a talls una mica bo (si no, ens quedarà un excés de salabror)
Barreja de pebres per moldre
Sal

Preparació:
- Demanem a la peixateria que ens en treguin les vísceres (però el cap, no).
- En una safata de vidre apta per al forn, hi posem un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Hi afegim les herbes.
- Salem una mica les truites.
- Posem els talls de pernil per damunt de la truita. Si us ve de gust, també n’hi podeu posar dins.
- Molem el pebre per damunt de les truites i l’oli.
- Fiquem la safata al forn preescalfat a 200º durant 15 o 20 minuts (aneu-hi fent un cop d’ull fins que el pernil agafi un aspecte cruixent).