Una recepta amb ÈTIM El Syrah
Estofat de senglar
Ingredients per a 4 persones:
- 600 g carn de senglar a daus
- 1 got de vi blanc ÈTIM L’Antull (150 ml)
- 1 raget de vinagre (uns 30 ml)
- 2 o 3 pastanagues
- 1 ceba
- 4 dents d’all
- Julivert picat, sal, pebre
- Herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga, llorer)
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- Oli d’oliva verge extra ÈTIM (50 ml per marinar i una mica més per a la cassola)
Elaboració:
- Piquem els alls i la ceba en trossos més aviat grans. Tallem les pastanagues en rodanxes.
- Afegim la resta dels ingredients i formem un adob barrejant-ho tot bé.
- En aquesta barreja hem de marinar la carn durant tota la nit (o millor 24 hores). L’ideal és que quedi ben coberta, així que fes servir un recipient que ho permeti.
- Passat el temps de marinar, colem el líquid i reservem les verdures i el líquid per separat.
- En una cassola ofeguem la carn en un fons d’oli d’oliva verge extra Ètim. Afegim les verdures i espècies del marinat i remenem fins que vagi agafant color. Llavors afegim el líquid del marinat.
- Deixem que es faci el guisat a foc lent fins que la carn estigui tendra, afegim una mica d’aigua durant la cocció si és necessari.
Consells:
- A mitja cocció s’hi poden afegir unes patates.
- Com que es tracta d’una carn que requereix molta cocció podem preparar-la en una olla a pressió.
- Amb aquesta mateixa recepta pots preparar cérvol i en general altres carns de caça com la llebre, el conill, etc.