Una recepta amb ÈTIM El Syrah

Estofat de senglar

Ingredients per a 4 persones:

  • 600 g carn de senglar a daus
  • 1 got de vi blanc ÈTIM L’Antull (150 ml)
  • 1 raget de vinagre (uns 30 ml)
  • 2 o 3 pastanagues
  • 1 ceba
  • 4 dents d’all
  • Julivert picat, sal, pebre
  • Herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga, llorer)
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva verge extra ÈTIM (50 ml per marinar i una mica més per a la cassola)

Elaboració:

  1. Piquem els alls i la ceba en trossos més aviat grans. Tallem les pastanagues en rodanxes.
  2. Afegim la resta dels ingredients i formem un adob barrejant-ho tot bé.
  3. En aquesta barreja hem de marinar la carn durant tota la nit (o millor 24 hores). L’ideal és que quedi ben coberta, així que fes servir un recipient que ho permeti.
  4. Passat el temps de marinar, colem el líquid i reservem les verdures i el líquid per separat.
  5. En una cassola ofeguem la carn en un fons d’oli d’oliva verge extra Ètim. Afegim les verdures i espècies del marinat i remenem fins que vagi agafant color. Llavors afegim el líquid del marinat.
  6. Deixem que es faci el guisat a foc lent fins que la carn estigui tendra, afegim una mica d’aigua durant la cocció si és necessari.

Consells:

  • A mitja cocció s’hi poden afegir unes patates.
  • Com que es tracta d’una carn que requereix molta cocció podem preparar-la en una olla a pressió.
  • Amb aquesta mateixa recepta pots preparar cérvol i en general altres carns de caça com la llebre, el conill, etc.

Login