3 receptes que no us deixaran indiferents aquestes festes

Hem volgut donar-vos una recepta per a cada vi, per a cada moment de l’esperat àpat de Nadal. Perquè us relaxeu i gaudiu de la companyia de la família i del vi. I maridant aquests vins amb aquests tres plats veureu com el vi deixarà de ser un petit detall més per ser l’autèntic protagonista.

Canapè de salmó, formatge de crema i mel.

La recepta escollida per maridar l’Esparver Blanc. Fàcil, econòmica i d’allò més vistosa per Nadal.

Ingredients

  • 100 grams de salmó fumat.
  • 125 grams de formatge de crema.
  • 15 ml de nata líquida.
  • 8 panets per a canapès.
  • 15 ml de mel.
  • Sal i pebre al gust.

 

Elaboració

En un bol, barreja el formatge cremós, la nata líquida i la mel. Posa-hi una mica de sal i pebre.

Pots torrar una mica el pa al forn. Si ja és pa torrat, col·loca’l al plat on el serviràs.

Talla un tros de salmó fumat en quatre rectangles similars a la forma de les torrades. Estén el formatge cremós i la mel, i col·loca-hi el salmó al damunt fent un petit rotllet.

I ja està llest per servir.

Canelons d’ànec amb salsa de ceps i foie.

Amb qualsevol caneló de carn marida bé L’Esparver Negre, però, si no vols perdre la tradició de menjar canelons per Nadal i alhora vols variar una mica, et deixo aquesta proposta.

Ingredients:

  • Pasta wonton
  • Confit d’ànec
  • Ceps (poden ser congelats)
  • Nata
  • Foie
  • Oli d’oliva verge extra ÈTIM
  • Sal

Elaboració:

Primer fas la salsa de ceps.

Separa algun cep per després i la resta els poses amb la nata i que bullin una estoneta.

Ho tritures i guardes la salsa per després.

Desfàs la carn del confit, la trinxes i la barreges amb els ceps que has separat abans.

Es pot posar foie per donar cremositat a la carn.

La pasta wonton és una pasta xinesa i per fer-la l’has de coure 2 minuts amb aigua bullent.

Després refredes les plaques de pasta wonton amb gel i les eixugues amb un drap.

Posa la carn dels canelons sobre les plaques, les enrotlles i les reserves.

Quan els hagis de servir, els escalfes al microones (amb un drap humit perquè no s’assequin o tapats) i hi poses la salsa de ceps per sobre.

Si ho vols decorar els pots decorar amb una mica de cibulet, foie o més bolets.

Crocant o torró d’avellana.

El torró de crocant és un dolç nadalenc com tots els altres torrons, elaborat bàsicament amb ametlla, avellana i caramel, i és un perfecte acompanyant per a la Dolça Carinyena.

Ingredients

  • 200 g de sucre
  • Una culleradeta de suc de llimona
  • 50 g de mel
  • 200 g d’ametlla i d’avellana crua

Elaboració

Torrem les avellanes i les ametlles.

En un recipient d’acer inoxidable, comencem a elaborar el caramel amb el sucre, la llimona i la mel. Tot això ho escalfarem a foc lent.

Un cop estigui el caramel elaborat, hi afegirem les avellanes i les ametlles, i ho remenarem tot junt.

Aboquem la barreja en un motlle i la deixem refredar.

Login