3 receptes que no us deixaran indiferents aquestes festes
Hem volgut donar-vos una recepta per a cada vi, per a cada moment de l’esperat àpat de Nadal. Perquè us relaxeu i gaudiu de la companyia de la família i del vi. I maridant aquests vins amb aquests tres plats veureu com el vi deixarà de ser un petit detall més per ser l’autèntic protagonista.

Canapè de salmó, formatge de crema i mel.
La recepta escollida per maridar l’Esparver Blanc. Fàcil, econòmica i d’allò més vistosa per Nadal.
Ingredients
- 100 grams de salmó fumat.
- 125 grams de formatge de crema.
- 15 ml de nata líquida.
- 8 panets per a canapès.
- 15 ml de mel.
- Sal i pebre al gust.
Elaboració
En un bol, barreja el formatge cremós, la nata líquida i la mel. Posa-hi una mica de sal i pebre.
Pots torrar una mica el pa al forn. Si ja és pa torrat, col·loca’l al plat on el serviràs.
Talla un tros de salmó fumat en quatre rectangles similars a la forma de les torrades. Estén el formatge cremós i la mel, i col·loca-hi el salmó al damunt fent un petit rotllet.
I ja està llest per servir.
Canelons d’ànec amb salsa de ceps i foie.
Amb qualsevol caneló de carn marida bé L’Esparver Negre, però, si no vols perdre la tradició de menjar canelons per Nadal i alhora vols variar una mica, et deixo aquesta proposta.
Ingredients:
- Pasta wonton
- Confit d’ànec
- Ceps (poden ser congelats)
- Nata
- Foie
- Oli d’oliva verge extra ÈTIM
- Sal

Elaboració:
Primer fas la salsa de ceps.
Separa algun cep per després i la resta els poses amb la nata i que bullin una estoneta.
Ho tritures i guardes la salsa per després.
Desfàs la carn del confit, la trinxes i la barreges amb els ceps que has separat abans.
Es pot posar foie per donar cremositat a la carn.
La pasta wonton és una pasta xinesa i per fer-la l’has de coure 2 minuts amb aigua bullent.
Després refredes les plaques de pasta wonton amb gel i les eixugues amb un drap.
Posa la carn dels canelons sobre les plaques, les enrotlles i les reserves.
Quan els hagis de servir, els escalfes al microones (amb un drap humit perquè no s’assequin o tapats) i hi poses la salsa de ceps per sobre.
Si ho vols decorar els pots decorar amb una mica de cibulet, foie o més bolets.
Crocant o torró d’avellana.
El torró de crocant és un dolç nadalenc com tots els altres torrons, elaborat bàsicament amb ametlla, avellana i caramel, i és un perfecte acompanyant per a la Dolça Carinyena.

Ingredients
- 200 g de sucre
- Una culleradeta de suc de llimona
- 50 g de mel
- 200 g d’ametlla i d’avellana crua
Elaboració
Torrem les avellanes i les ametlles.
En un recipient d’acer inoxidable, comencem a elaborar el caramel amb el sucre, la llimona i la mel. Tot això ho escalfarem a foc lent.
Un cop estigui el caramel elaborat, hi afegirem les avellanes i les ametlles, i ho remenarem tot junt.
Aboquem la barreja en un motlle i la deixem refredar.