Continguts
ÈTIM El Viatge, una escapada per al teu dia a dia
Hi ha moltes maneres de viatjar. Pots agafar un avió i anar-te’n a l’altra punta del món, fer una escapada amb cotxe o ara, amb les noves tecnologies, pots viatjar des de casa amb unes ulleres de realitat virtual. Però també hi ha altres tipus de viatges, viatges sensorials que fas quan tastes un plat exòtic o un vi. Això és un recordatori que un viatge no sempre ha de ser una gran aventura, sinó que pot ser quelcom tan senzill com escapar de la rutina i gaudir d’una copa de vi. I és que hi ha vins que amb cada glop et transporten, que t’ajuden a abstreure’t del dia a dia i et fan connectar amb l’autèntic sentit de la vida. Un exemple d’aquests vins és l’ÈTIM El Viatge i, perquè entenguis perquè és un vi ideal per tenir sempre al rebost de casa teva, t’ho expliquem tot d’aquest vi tan especial.
ÈTIM El Viatge
Un vi que et transporta en cada glop
L’ÈTIM el Viatge és dels vins més venuts a la Cooperativa i amb una llarga trajectòria. És un vi fàcil de beure i per gaudir-lo el dia a dia. Un gran acompanyant pels teus moments de desconnexió i per prendre’l mentre gaudeixes d’un bon llibre. És un vi d’aquells que no poden faltar al teu rebost i que has de tenir preparat per a qualsevol pla que pugui sorgir.
Com s’elabora?
Primer de tot, et faré cinc cèntims de com elaborem aquest vi negre. L’ÈTIM el Viatge és un cupatge de garnatxa, carinyena i sirà amb un pas per bota de 4 a 6 mesos. Quan entrem les varietats d’aquest vi al celler, les fermentem per separat en tines d’inox a una temperatura controlada. Primer fem una fase de maceració amb les pells a 14ºC i després fem la maceració alcohòlica a 22ºC. Un cop passat aquest procés, arriba l’hora de premsar i comença la fermentació malolàctica controlada. Quan està a punt, el passem a botes de roure francès i deixem que faci la criança durant 6 mesos abans d’embotellar-lo.
Com és veure l'ÈTIM El Viatge?
Un viatge sensorial
Vins com l’ÈTIM El Viatge són d’aquells que et transporten al seu lloc d’origen quan els tastes, en aquest cas a les vinyes de la DO Montsant, i és que aquest vi negre té tota l’essència dels vins que s’elaboren en aquesta zona. Tastar l’ÈTIM El Viatge és escapar de la rutina i desconnectar sense moure’t de casa.
Si t’hi fixes, veuràs que té un color cirera molt intens, profund i amb reflexos violetes. A diferència del que pot semblar pel seu color és un vi molt fàcil de beure i que passa molt bé.
Quan l’olores, desprèn tot un ventall d’aromes de fruita madura. Trobaràs notes de maduixa, grosella i mora que es fusionen a la perfecció per deixar-te un vi amb tot el caràcter de la DO Montsant.
En boca, veuràs que té els tanins marcats en el seu punt òptim que reflecteixen l’equilibri d’aquest vi. Aportant estructura sense ser dominants, aquests tanins reflecteixen la maduresa de les terres que l’han vist créixer. Té un punt fresc que fa que sigui un vi senzill de beure i el seu final és llarg i molt agradable.
Si vols treure-li el màxim sabor i experimentar tots els seus matisos, pren-lo a una temperatura d’entre 15 i 17ºC.
Quan l’olores, desprèn tot un ventall d’aromes de fruita madura. Trobaràs notes de maduixa, grosella i mora que es fusionen a la perfecció per deixar-te un vi amb tot el caràcter de la DO Montsant.
En boca, veuràs que té els tanins marcats en el seu punt òptim que reflecteixen l’equilibri d’aquest vi. Aportant estructura sense ser dominants, aquests tanins reflecteixen la maduresa de les terres que l’han vist créixer. Té un punt fresc que fa que sigui un vi senzill de beure i el seu final és llarg i molt agradable.
Si vols treure-li el màxim sabor i experimentar tots els seus matisos, pren-lo a una temperatura d’entre 15 i 17ºC.
Com maridar l'ÈTIM El Viatge?
I gaudir-lo al màxim
ÈTIM el Viatge és un vi molt versàtil, fet per a moments en què vols gaudir de les coses més simples de la vida. Pots gaudir-lo a copes tranquil·lament o acompanyat d’algun plat.
Podríem dir que és un vi que queda bé amb plats de la cuina contemporània o de la cuina exòtica amb moltes espècies. Si t’agrada experimentar, et recomano maridar-lo amb plats que portin gingebre o, si ets dels més atrevits, amb una mica de wasabi. Veuràs que aquestes combinacions et sorprendran i et portaran a tot un viatge sensorial.
És l’aliat perfecte per a carns suaus i per a peixos com el salmó o la tonyina. Així que, tant si el vols pel dinar de cada dia o per un dia que tinguis ganes de viure una aventura culinària, l’ÈTIM El Viatge és el convidat ideal.
Una recepta per acompanyar l'ÈTIM El Viatge
Salmó al forn amb papillotte de verdures
Ingredients:
- 4 filets de salmó (aproximadament 150g cada un)
- 1 bròquil petit, trossejat
- 2 pastanagues mitjanes, tallades en juliana
- 1 carabassó, tallat en rodanxes fines
- 1 pebrot vermell, tallat en tires
- 1 llimona, tallada en rodanxes fines
- 4 cullerades d’oli d’oliva extra verge ÈTIM
- 4 culleradetes de mel
- 2 culleradetes de mostassa Dijon
- 4 fulls de paper de forn (per a les papillotes)
- Sal i pebre al gust
- Herbes fresques (com ara julivert o cibulet) per a decorar
Com preparar-ho?
Preescalfa el forn a 200°C.
Prepara les papillotes: talla quatre fulls de paper de forn, col·loca’n un en cadascun dels quatre recipients on cuinaràs els filets de salmó.
En un bol, barreja l’oli d’oliva verge extra ÈTIM, la mel i la mostassa Dijon per fer la marinada. Reserva’n una mica per a després.
En un bol gran, barreja les verdures trossejades (bròquil, pastanaga, carabassó i pebrot vermell). Afegeix la marinada i assegura’t que les verdures estiguin ben cobertes.
Col·loca una porció de les verdures marinades al centre de cada paper pergamí, fent una base per als filets de salmó.
Posa un filet de salmó sobre cada llit de verdures i afegeix una rodanxa de llimona sobre cada filet.
Doblega els papers de forn sobre els ingredients i segella les papillotes de manera que quedin ben tancades, formant una mena de paquet.
Col·loca les papillotes en una safata per al forn i introdueix-les al forn preescalfat. Cuina durant uns 15-20 minuts, o fins que el salmó estigui cuit i les verdures estiguin tendres.
Obre les papillotes amb compte (s’hi pot acumular vapor) i serveix els filets de salmó i les verdures en els mateixos paquets. Rega-ho amb la marinada reservada i decora amb herbes.
- Serveix immediatament i gaudeix d’un deliciós plat de salmó al forn amb papillote de verdures, ple de sabors i aromes fresques.
Els millors moments per gaudir de l'ÈTIM El Viatge
L’ÈTIM El Viatge és un gran acompanyant per a molts moments i la seva relació qualitat-preu el fa ideal per aquests moments que et diré ara. Tot i que no el definim com un vi per a ocasions especials, podria ser-hi perfectament, ja que és d’aquells vins que encaixen en qualsevol plat.
Per a nosaltres és un vi d’aquells que no pot faltar a casa, dels que en fas una copeta per a dinar o dels que prens mentre gaudeixes d’una estona tranquil·la un dia qualsevol.
Un bon moment per gaudir d’una copa d’ÈTIM El Viatge és un dia d’hivern a casa de la mà d’un bon llibre i, és que quina millor manera de viatjar des de casa que llegint i amb una copa de vi?
És un vi que també, et pot acompanyar en un sopar informal amb amics on tingueu pensat menjar algun plat senzill o exòtic. També és d’aquells vins ideals per a desconnectar després d’un dia difícil.
Sigui quan sigui l’ÈTIM El Viatge és un imprescindible a casa teva i l’hauries de tenir a punt per a qualsevol pla que pugui sorgir.
Compra ÈTIM El Viatge
I és que, com t’he dit, viatjar des de casa és molt fàcil, només et cal un bon llibre o pel·lícula i una copa d’ÈTIM El Viatge. Aquest vi et recorda la importància de prendre’t una estona per a tu i de gaudir dels moments més simples de la vida.
Amb l’ÈTIM El Viatge, el teu dia a dia es converteix en una oportunitat de relaxar-te i amb cada glop viure una aventura sensorial. Escapa’t de la rutina i gaudeix de moments per a tu de la mà de l’ÈTIM El Viatge.