Continguts

ÈTIM El Joc, un vi per gaudir amb els amics

Un cop algú va dir: “Qui té un amic, té un tresor.” I quanta raó tenia. Perquè els amics són aquella família que escollim. Són aquelles persones amb qui t’entens sense paraules, que ho saben tot de tu i encara així t’estimen. Amb ells pots riure o plorar, allí seran, a les bones i a les dolentes. La vida sense ells no seria ni la meitat de bonica.

I és que, quan penses a organitzar una calçotada o un sopar per veure el Barça-Madrid, en qui penses? En ells. Quan estàs avorrit i tens ganes d’anar a fer un vinet, a qui ho dius? A ells també. T’agrada compartir-ho tot amb aquelles persones que has triat com a la teva altra família, per això avui vull parlar-te d’un vi que és l’ideal per compartir amb els amics: l’ÈTIM El Joc.

L’ÈTIM El Joc

Un vi que demana llibertat.

És el més jove de la Cooperativa i és el millor per a les trobades amb amics més informals, per compartir mirant un partit de futbol mentre mengeu unes pizzes o per portar a una barbacoa.

Així doncs, parlem una mica més de què és el que fa tan especial aquest vi.

Com s’elabora?

El seu raïm s’extreu de vinyes situades en sòls pedregosos i sorrencs que es troben a Falset i a Marçà. Aquest raïm es verma a mitjans de setembre quan comença el moment de collir la garnatxa i l’acabem a mitjans d’octubre quan li toca a la carinyena.

L’ÈTIM El Joc és un cupatge de garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon i merlot. Un cop s’ha entrat el raïm al celler, el que fem és deixar-los fermentar per separat a una temperatura controlada de 24ºC, això el que fa és que es preservi al màxim la frescor i la fruita.

Passada la primera fermentació, ho premsem i comença la fermentació malolàctica. Després és quan fem el cupatge, barrejant totes aquestes varietats que t’he dit.

Per últim, li fem una filtració suau, l’estabilitzem i l’embotellem.

Com és beure l’ÈTIM El Joc?

Un petit tastet

Tastar l’ÈTIM El Joc és tenir ganes de passar-s’ho bé, de riure i de gaudir amb la millor companyia.

És un vi jove, perfecte per a  aquells moments més casuals, quan no tens ganes de preocupar-te per res més que per passar-t’ho bé.

Té un potent color vermell, molt net i brillant, i si t’hi fixes li trobaràs uns lleugers reflexos violetes.

Si ara et pares a olorar-lo, trobaràs entre els seus aromes els nabius madurs i els gerds, i petits tocs florals com el de la rosa, per exemple.

Per últim, si el tastes veuràs que és suau però intens, molt fàcil de beure però amb tot el caràcter de la DO Montsant. És un vi a l’estil mediterrani, agradable i amb un final llarg i persistent.

Com maridar l’ÈTIM El Joc?

I gaudir-lo al màxim

Com t’he dit és d’aquells vins per prendre en ocasions informals perquè ho acompanya tot, però sobretot queda molt bé amb carns a la brasa o a la planxa, per la qual cosa si tens una calçotada no hi cap vi millor per portar-hi.

Els plats de peix com les sardines, el verat, l’anguila, la tonyina o el salmó també li queden de meravella, i si estan cuinats de forma senzilla encara més.

I com et deia, per a aquells sopars amb amics on no us compliqueu la vida i feu un pa amb tomàquet i embotit, també és un excel·lent acompanyant.

Una recepta per acompanyar l’ÈTIM El Joc

Aquesta recepta que us porto avui és facilíssima de fer i està per llepar-se els dits.

Paninis casolans

Ingredients:

  • 1 barra de pa baguette
  • Salsa de tomàquet
  • Mozzarella ratllada
  • Formatge Roquefort
  • Salsitxes
  • Pit de gall d’indi
  • Orenga

Preparació:

  1. Talla la barra de pa per la meitat i divideix cada part en dues per tenir 4 paninis.
  2. Col·loca el pa a sobre d’una safata amb paper de forn i escampa-hi la salsa de tomàquet. Posa-hi una mica d’orenga.
  3. A la meitat de paninis posa-hi les salsitxes trossejades i a sobre el formatge mozzarella ratllat.
  4. I a l’altra meitat de paninis posa-hi el pit de gall d’indi a dauets i a sobre el roquefort.
  5. Introdueix la safata amb els paninis al forn preescalfat a 200ºC durant uns 10 minuts fins que el formatge estigui ben rosset.
  6. I ja estan llestos per a servir!

Els millors moments per gaudir de l’ÈTIM El Joc

Aquesta part és la que més m’agrada. Quins són els millors moments per posar un ÈTIM El Joc a taula?

Doncs t’ho torno a dir: trobades amb amics, però no de les que us entauleu i us arregleu, sinó més aviat plans més despreocupats.

Una calçotada en seria un clar exemple, però una nit de pizzes veient un partit de futbol o de bàsquet també és un molt bon moment.

La seva qualitat-preu el fa ideal per a dies com aquests, ja que ¿qui diu que fent dues pizzes no es pugui beure vi? Entenc que potser no vulguis gastar-te vint euros però gasta-te’n cinc i gaudeix d’un bon vi jove en un moment de diversió i desconnexió com aquest.

Compra l’ÈTIM El Joc

Un vi que demana llibertat, perfecte per compartir amb amics entre bromes i rialles.

Passeu-ho d’allò més bé portant-lo a aquells plans més despreocupats i gaudiu de la qualitat d’un vi digne de la DO Montsant sense que us piqui la butxaca.

A què esperes?

Que no falti a taula a la propera trobada amb amics.

Gaudeix molt més dels productes de la Cooperativa Falset Marçà i els vins ÈTIM rebent el nostre butlletí amb receptes, consells i les històries més curioses.

Login