Projecte d’intercooperació entre la Fundació El 7 i la Cooperativa Falset Marçà

Darrere del Vermut de Falset hi ha més que un vermut de qualitat, també hi ha tot un projecte d’integració social que ajuda a promoure llocs de feina per a persones amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social.

En aquest article volem explicar-te en què consisteix aquest projecte d’intercooperació entre la Fundació El 7 i la Cooperativa Falset Marçà, perquè coneguis més a fons en què consisteix aquest bonic projecte.

Qui són la Fundació el 7?

Abans que res, volem que coneguis la Fundació privada El 7, la qual va obrir la seva seu al Masroig l’any 2022. La Fundació El 7 és una entitat sense ànim de lucre que neix amb la principal finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, oferint un servei per afavorir la inclusió sociolaboral de les persones ateses a l’entitat creant diversos llocs de treball.

L’entitat se centra en el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física/sensorial i amb persones amb problemes de salut mental. Una altra finalitat que persegueix la fundació és fer un treball d’empoderament perquè les persones ateses puguin assolir el màxim grau d’autodeterminació des d’un abordatge integral i personalitzat, oferint així una atenció centrada en la persona que permet treballar tots els aspectes que formen part del seu entorn.

La meta que es proposa l’entitat amb cada persona atesa és proporcionar-li una projecció professional orientada cap a la seva inserció a una empresa ordinària, així com facilitar-li un lloc de feina que li permeti assolir una estabilitat econòmica per a emprendre el seu projecte vital.

El Projecte de Manipulats per a l'edició especial del Vermut de Falset

Vam començar a col·laborar amb la Fundació El 7 arran de la nova edició del Vermut de Falset, on amb cada compra regalem uns posagots. Així doncs, ens va semblar l’oportunitat perfecta per treballar plegats i ajudar-nos els uns als altres.

Actualment, els integrants de la Fundació El 7 són els encarregats de fer els forats i posar els fils als posagots del Vermut de Falset. A través d’aquesta feina no només busquem oferir un producte excel·lent als consumidors, sinó també generar un impacte positiu en la comunitat i ser part de la integració sociolaboral.

Amb aquest projecte estem aconseguint:

  1. Més llocs de treballs per a persones vulnerables. Treballar junts en aquest projecte ha ajudat a crear noves oportunitats laborals per a les persones que formen part de la fundació. També els ofereix una oportunitat única per a integrar-se en el món laboral, desenvolupar noves habilitats i obtenir una major autonomia econòmica.
  2. Ens ha permès diversificar mercats. Gràcies a la col·laboració hem trobat una oportunitat per diversificar les nostres activitats i alhora posar de la nostra part per a la millora social del nostre territori.
  3. Impacte en el territori. Aquest projecte ha tingut i té un impacte positiu en les comunitats del Priorat i les Terres de l’Ebre. Ajudant a crear llocs de treball locals i promoure el desenvolupament econòmic, és un projecte que contribueix a la sostenibilitat i la vitalitat de la nostra regió.

A la Cooperativa Falset Marçà, som dels que pensem que per aconseguir un món més just, equilibrat i integrador hem de posar tots de la nostra part. Per això, hem de pensar que trobar noves maneres de treballar plegats és un avantatge tant per a les empreses com per a les persones com les que formen la Fundació El 7 i d’altres similars.

Tria el Vermut de Falset i forma part d’aquest món més inclusiu.

Login