Com es fa el Vermut de Falset

Alguna vegada t’has preguntat com es fa el vermut? Potser ja coneixes el procés d’elaboració del vi, però, què en saps del vermut? Coneixes els secrets que s’amaguen darrere de la seva preparació? És similar a fer vi o hi ha molt més?

Si tens curiositat per descobrir com s’elabora el vermut, en aquest article, t’explicarem pas a pas com preparem els mítics vermuts de Falset i compartirem amb tu els secrets que els fan tan especials i únics.

Com s’elabora el Vermut de Falset?

A la Cooperativa Falset Marçà fa més de cent anys que elaborem vermut i, com bé sabràs, comptem amb tres tipus de vermut: el blanc, el negre i el reserva. Si els has tastat t’hauràs adonat que poc tenen a veure amb els vermuts convencionals i és que tots tres són d’allò més singulars, tant en sabor com per la seva elaboració.

Només un petit grup de persones té el privilegi de conèixer l’elaboració exacta del Vermut de Falset, ja que la seva fórmula és el secret més ben guardat de la Cooperativa.

Elaboració del Vermut de Falset Blanc

La fórmula del Vermut de Falset blanc es va crear l’any 1912, per tant, és un vermut centenari i que ha estat sempre l’aperitiu per excel·lència de les nostres terres.

Primer, fem una infusió de 120 plantes aromàtiques que maceren durant un any en botes de roure.

Un cop tenim llesta aquesta essència d’herbes, l’afegim al vi blanc, elaborat amb garnatxa blanca i macabeu, brisat, que vol dir que s’ha vinificat en contacte amb les pells, fet que fa que aporti encara més aromes però, sobretot, aquest color tan característic.

Hi afegim sucre que és l’encarregat de posar la dolçor i, també, alcohol vínic fins a arribar als 16,5°.

Finalment, el deixem envellir durant un mínim de dos anys en tines de fusta de 350 Hl, les quals tenen més de cent anys d’antiguitat i no s’han buidat mai.

Elaboració del Vermut de Falset Blanc

vermut de falset negre

Com amb el vermut blanc, en aquest també preparem una infusió de 120 herbes aromàtiques que maceren en les botes de roure durant més d’un any.

El Vermut de Falset negre s’elabora amb garnatxa negra i carinyena, que es vinifiquen com qualsevol altre vi.

Un cop tenim el vi a punt, l’estabilitzem, el filtrem i li afegim la infusió especial.

Aquesta infusió s’afegeix al vi base, li donem dolçor amb sucre i el deixem reposar durant gairebé tres anys en botes de 225 litres.

El resultat és un vi aromàtic i de color vermell intens.

La recepta de l’elaboració del Vermut de Falset Negre es va perdre fa gairebé cinquanta anys, però, per pur atzar vam poder recuperar la fórmula original del 1912.

Compra el Vermut de Falset

Les seves diferències són el que els fa únics.

Els Vermut de Falset et poden agradar més o menys, però el que els fa tan especials és que són diferents. Si t’agrada sortir d’allò convencional, els triaràs. Per a nosaltres els Vermut de Falset són els millors del món, uns grans acompanyants per a estones de desconnexió, ideals per compartir i per passar bons moments amb les persones que estimem, i per a tu? Què és el Vermut de Falset?

Login