La Cooperativa Falset Marçà recapta 1119 € amb el vi solidari en favor del Taller Baix Camp

Els beneficis recollits es destinaran a l’equipament de la nova llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual que l’entitat ha construït a la Masia Roig.

El passat 06 de març, vam fer entrega de la recaptació obtinguda durant el 2023 amb el projecte del vi solidari a favor del Taller Baix Camp que hem dut a terme amb l’ÈTIM El Syrah, un dels nostres vins més singulars.

Els beneficis aconseguits amb aquesta campanya es destinaran a l’adquisició d’equipament per facilitar les activitats per a les persones amb discapacitat que atenen al Taller Baix Camp. En aquest cas, serviran per ajudar a equipar la nova llar-residència de Masia Roig, que té previst l’inici de la seva activitat al llarg d’aquest 2024 i que atendrà les persones usuàries de l’entitat amb més necessitat de suport.

Aquesta proposta solidària es diferencia d’altres iniciatives similars perquè en el procés d’elaboració del mateix vi hi participen persones amb discapacitat, treballadores del Taller Baix Camp. Aquestes, continuen mantenint productives vinyes de socis de la Cooperativa que no tenien continuïtat generacional i que s’haurien perdut, mantenint així la producció de raïm que entra al celler per fer vins de la DO Montsant.

La col·laboració entre les dues entitats va començar ja fa més de 7 anys. Amb els objectius de mantenir productives finques de la zona, protegir l’entorn paisatgístic de la comarca, mantenir la collita de raïm i, per tant, la producció del celler i, per altra banda, oferir llocs de treball per a persones amb discapacitat i altres col·lectius amb risc d’exclusió.

Com a resultat, aquesta campanya solidària va més enllà del donatiu que la Cooperativa Falset Marçà ha fet per cada ampolla venuda (que també és molt important), ja que al seu darrere hi ha tot un projecte laboral, social, agrícola i de protecció del paisatge i del territori.

L’ÈTIM El Syrah, el vi triat per a aquesta acció solidària, és un dels vins més singulars de la Cooperativa, fet amb una varietat de raïm que no és autòctona de la comarca del Priorat, però que ha tingut la capacitat d’integrar-se amb naturalitat a les dures condicions d’aquest territori per oferir-nos un vi molt especial, i pensem que representa molt bé també l’esperit de l’entitat del Taller Baix Camp. I a més, part del raïm amb el qual s’elabora prové de finques que gestiona el mateix Taller Baix Camp. I, per tant, és un vi amb ànima solidària.

Sobre el Taller Baix Camp

El Taller Baix Camp és una associació sense afany de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Actualment, dona servei a més de 300 famílies, principalment de Reus i del Baix Camp.

A continuació et deixem el vídeo amb la notícia que va publicar Canal Reus:

Continuarem amb la iniciativa durant el 2024. Pots aconseguir l’ÈTIM El Syrah solidari a la web i a les Agrobotigues. La recaptació que s’obtingui a partir d’ara continuarà servint per millorar la qualitat de vida de les persones del Taller Baix Camp.

Login