Com triar el vi perfecte aquestes festes de Nadal

Les festes de Nadal ja són aquí i arriben els dies tan esperats per compartir moments amb la família. I quin millor acompanyant per a aquests àpats que una bona ampolla de vi? Per aquesta raó, volem ajudar-te a escollir el vi perfecte per a cada ocasió i que gaudeixis encara més d’aquestes festes.

1. Aperitius i entrants: vins blancs frescos i lleugers

Si comences l’àpat amb un aperitiu on hi hagi entrants de marisc, formatges suaus o alguna amanida, et recomanem que triïs un vi blanc fresc i lleuger. Aquest tipus de vi és ideal per començar el dinar.

Et recomanem:

  • L’ÈTIM L’Antull: És un vi blanc lleuger i equilibrat que aportarà a l’aperitiu i als entrants harmonia i no emmascararà el sabor dels plats.

2. Plats principals: vi negre per a les carns i els rostits

Si de plat principal has pensat preparar canelons de rostit, xai o carn de vedella, sense dubte has de triar un vi negre amb cos que maridi bé amb aquests tipus de carn.

Et recomanem:

  • L’Esparver Negre: Un vi amb caràcter, amb notes de fruits vermells, versàtil i elegant que és ideal per a plats contundents com aquests.

3. Peix i marisc: vins blancs amb cos

En el cas que a la teva taula predominin els plats de peix o el marisc, la millor opció és un vi blanc amb més cos, que pugui mantenir-se al costat d’aquests sabors. Un vi blanc amb criança seria ideal.

Et recomanem:

  • L’Esparver Blanc: Aquest vi blanc criança és perfecte per acompanyar plats de peix, que requereixen un vi blanc més intens. La seva estructura també fa que sigui ideal per a maridatges amb plats més sofisticats com el rap al forn o les cloïsses.

4. Per a les postres: no t’oblidis del vi dolç

No pots acabar un àpat de Nadal sense unes bones postres. Siguin torrons, neules o pastissos de xocolata, el vi dolç és l’acompanyant perfecte per arrodonir un dinar festiu com aquest. Un bon vi dolç complementa els sabors de les postres, aportant equilibri i una experiència final memorable.

Et recomanem:

  • L’ÈTIM Tardana Negra: Perfecte per a moments dolços, aquest vi dolç negre té unes notes de confitura, toc de fruits sec i cacau, que harmonitzen de forma espectacular amb postres de xocolata o torrons de trufa o d’ametlla.
  • L’ÈTIM Tardana Blanca: Un vi dolç blanc més fresc, que ofereix aromes de fruita cítrica i flors de taronger, ideal per a postres amb xocolata blanca o de l’estil del tiramisú.

Celebra aquest Nadal amb els millors vins de la Cooperativa Falset Marçà

Sigui quina sigui l’ocasió, a la Cooperativa Falset Marçà tenim el vi perfecte per a tu.

Acosta’t a la nostra botiga o visita la nostra pàgina web per conèixer totes les nostres propostes i fes que aquestes festes siguin inoblidables amb un bon vi.

productes ÈTIM

Login