Els beneficis del vi ecològic per al medi ambient: una elecció sostenible

El vi ecològic està guanyant cada vegada més popularitat en el món del vi, i amb raó. Aquests vins es produeixen a través de pràctiques agrícoles ecològiques que prioritzen el respecte pel medi ambient, la conservació de la biodiversitat i la protecció dels recursos naturals. En aquest article, t’explico quins són els principals beneficis del vi ecològic per al medi ambient.

Quins beneficis té pel medi ambient un camp de vinyes ecològic?

El vi Fuïna és molt més que un vi i que una experiència enològica excepcional, és també el reflex dels nostres valors, del respecte pel medi ambient i del nostre compromís amb la sostenibilitat.

Aquest vi neix com una invitació a adoptar una nova forma de viure i de consumir, on amb cada copa volem recordar-te el poder del canvi i de fer les coses amb consciència i amor pel planeta.

1. Fora productes químics.

Una de les característiques més rellevants de la viticultura ecològica és l’eliminació de l’ús de pesticides, herbicides i altres productes químics. Aquesta pràctica no només protegeix la salut del sòl i l’aigua, sinó que també evita la contaminació de l’aire i la biodiversitat. Eliminar tots aquests productes químics ajuda a preservar els ecosistemes agrícoles i a reduir l’empremta ecològica de la viticultura.

2. Ajuda a conservar la biodiversitat.

Aquesta forma de cultiu és respectuosa amb el medi ambient i, això, fomenta la conservació de la biodiversitat. Com que no es fa ús de cap producte químic, les espècies autòctones poden viure en millors condicions i, també, fa que hi hagi més diversitat i un equilibri ecològic.

3. Gestió sostenible de l'aigua i el sòl.

Als camps de vinyes ecològics es prioritza la gestió sostenible de l’aigua i el sòl a través de tècniques com la conservació de l’aigua, la gestió dels residus i la prevenció de l’erosió del sòl. A diferència del que es creu, en els camps ecològics s’aprofita més l’aigua. També, ajuden a preservar la qualitat i la fertilitat del sòl i a reduir la contaminació de les aigües subterrànies i del sòl.

💧 A més, a la Cooperativa Falset Marçà, estem duent a terme un projecte per a la reutilització de l’aigua al celler, que ens permeti recuperar l’aigua d’alta qualitat a partir del tractament i generació de les aigües residuals industrials. D’aquesta manera, reutilitzarem l’aigua i reduirem la dependència dels recursos d’aigua dolça.

4. Reducció de l'empremta de carboni.

La viticultura ecològica juga un paper clau en la reducció de l’empremta de carboni associada a la producció de vi. A través de pràctiques agrícoles sostenibles, com ara que es fa menys ús maquinària pesada i la gestió dels residus orgànics.

Compra el vi ecològic Fuïna

Triar un vi ecològic és triar una opció més responsable i sostenible. Com veus, transformar els camps convencionals en ecològics té molts beneficis per al medi ambient i, això, els nostres socis i sòcies ja ho saben, pel qual, molts d’ells, estan fent aquest canvi en els seus camps.

Altrament, a la Cooperativa hem tret el nostre primer vi ecològic, Fuïna, un vi que dona vida als nostres projectes i valors sostenibles i, que lluita per un futur més verd.

Aconsegueix el vi Fuïna i gaudeix del sabor de la sostenibilitat!

Login