Vins aromatitzats

La Cooperativa Falset Marçà està dins el projecte de “vins aromatitzats, destil·lats i licors a les Cooperatives vitivinícoles”. Aquest projecte s’està portant a terme juntament amb Cevipe i coordinat per la Federació de Cooperatives de Catalunya, i amb VITEC com a centre d’investigació.

La Cooperativa Falset Marçà vol recuperar fórmules antigues de vermuts i licors i també ser  innovadora, disruptiva i crear fórmules noves de vermuts. [En fi, ser pionera com ja ho va ser el 1912].

Aprofitant i valoritzant tant les varietats autòctones de raïm, garnatxa blanca, garnatxa negra i carinyena, com també les plantes i flors aromàtiques pròpies de la zona com per exemple l’absenta, l’arrel de genciana, la pell de taronja… entre d’altres.

L’objectiu és crear un vermut amb tota la identitat del vi, que es pugui expressar amb un varietal de la zona i que les aromàtiques del territori l’acabin de situar en un marc molt concret.

Actualment, VITEC ja ha fet diferents proves amb diferents aromes i des de la Cooperativa Falset Marçà se n’han seleccionat tres de diferents. En breu seran al mercat.

Per a més informació de desenvolupament rural: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development_en

GRUPS OPERATIUS: https://grupsoperatius.cat/fitxes/2018_2_12.pdf

FEDERACIÓ: https://www.cooperativesagraries.cat/ca/innovacio/l/10488-go-aromatitzats-destillats-i-licors.html

Núria Vilanova

Comunicació Cooperativa Falset Marçà

Login

Dies
Hores
Minuts
Segons