Vi, valors i vida amb “Lo Foc” del Castell de Falset

Col·laboració amb un taller de coaching a Barcelona

La Cooperativa Falset Marçà col·labora amb el projecte de coaching “Vi, valors i vida” que tindrà lloc a Barcelona el proper 30 de gener, amb la idea de descobrir els valors personals a través del vi. L’enòloga i coach Ana María Miranda dirigirà la sessió de formació per a la qual es comptarà amb la referència “Lo Foc” de la gamma Castell de Falset, un vi de la Cooperativa Falset Marçà que és representatiu de les elaboracions del celler i tanmateix de la DO Montsant.

La Cooperativa Falset Marçà té un gran interès a sumar-se a aquest projecte, perquè des del celler es creu i confia en el creixement personal a través de la jerarquització de valors i el vincle amb el vi que planteja aquest programa, però també perquè afegeix valor afegit al vi.

El vi és fil conductor de la sessió de coaching i es presenta durant el taller com una metàfora de la vida. La referència seleccionada, Lo Foc del Castell – la renovada gamma de vins de la Cooperativa- ha de permetre passar una estona divertida i pràctica al voltant del món dels valors. A través del vi es poden identificar els valors que mouen les persones i a través del tast els assistents els aniran descobrint.

La sessió s’inicia amb un tast exprés de “Lo Foc” del Castell de Falset i amb descripcions enològiques a càrrec de la coacher. Seguidament es reflexiona en grup i s’identifiquen els valors del vi i del món que l’envolta. Més enllà dels valors que els elaboradors del vi poden aportar, se sumen també l’exercici de tafanejar sobre factors com el temps, la seva genealogia vegetal i cultural, el moment i els estats valoratius en les persones. El filòsof alemany Lotze deia: “Els valors no són, sinó que valen”.

En tercer lloc, es descriuen els valors i la metàfora del binomi vi-vida. I tot seguit es planteja posar en marxa el joc “El valor dels valors” mitjançant un joc de cartes que reuneix un conjunt de valors representatius als 5 continents i on hi són representades les principals cultures. El taller és el viatge explorador que primer descobreix el vi i després permet descobrir-se a un mateix, d’aquí que el nom de la sessió sigui “el gust de conèixer-te”.

Per mitjà d’aquest sistema els assistents al taller descobreixen els seus valors fonamentals, un aprenentatge necessari per clarificar, prioritzar i jerarquitzar els valors. Així mateix, durant la sessió finalitzarà amb el disseny d’un pla personal d’acció, alineat amb els objectius de cada participant.

El taller l’imparteix la coach i enòloga Ana María Miranda, certificada per Coaching per Valors i enòloga per l’Escuela de la Vid y el Vino de Madrid. Miranda va obtenir el premi al millor taller al primer Màster Internacional en Coaching de Valors. Ana María Miranda té clar que “el vi és un ésser viu que està subjecte a diversos processos a través d’un viatge que el porta de la vinya a la copa” un paral·lelisme amb la vida de les persones que descobrirà en el marc del taller.

L’activitat tindrà lloc a l’Hotel Silken de Sant Gervasi, Barcelona, el proper 30 de gener en horari de tarda. Per a més informació i inscripcions http://coachingxvalores.com/vino-valores-y-vida.

Login