La cooperativa Falset Marçà aprofita les visites al seu celler per difondre el projecte REWINE en el que participa a través dels vins de la gamma ÈTIM. Un projecte on la cooperativa s’hi sent especialment identificat, per història, per responsabilitat social corporativa i per respecte amb el medi ambient i l’entorn més immediat.
Aquest projecte pilot subvencionat per la Unió Europa té com objectiu analitzar les possibilitats reals de fomentar la reutilització d’ampolles de vi amb la finalitat de reduir la producció de residus, de minimitzar els gasos d’efecte hivernacle i, al mateix temps incidir en la reducció de costos en algun dels processos de la producció de vi.
En aquest projecte hi participa solidàriament amb el Parc de Recerca de la UAB, amb bodegues Torres, Rezero, Inèdit, Infinity i l’Agència Catalana de Residus.
L’objectiu de poder demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles a la indústria vitivinícola implicant a tots els actors del procés: consumidors, productors, restaurants, majoristes i botigues demostra que és un projecte amb visió global i encara que es tracti d’un estudi pilot de la reutilització d’ampolles de vi porta implícit una visió del mon sostenible.
Per potenciar el retorn de les botelles, la Cooperativa Falset- Marçà, lliura a cada persona que retorna una ampolla de la gamma de vins ETIM una butlleta on pot optar a guanyar un cap de setmana per a dues persones a Falset incloent una visita i una cata de vins a la cooperativa per a dues persones.
La cooperativa Falset Marçà està enormement satisfeta de participar en el projecte i celebra l’acollida que té entre els seus socis i clients i espera que fins el febrer de 2020 en que acabarà aquesta fase del projecte, haurà pogut contribuir amb el seu gra d’arena aconseguint uns resultats que tot indica que seran plenament satisfactoris.