Reforma de la coberta plana i sanejat de l’espai d’emmagatzematge del vinagre del Celler Cooperatiu 1919

A través de la Subvenció concedida per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural d’oficina de suport a la iniciativa cultural de la Generalitat de Catalunya, s’ha dut a terme la intervenció de reforma del terrat per recuperar un espai amb gran interès arquitectònic (accés directe a l’espai on es disposa el dipòsit d’aigua) i paisatgístic, ja que té una bona perspectiva de les muntanyes de la serra de Llaveria i de la serra de Pàndols en l’horitzó.

 A nivell d’usos, es té la intenció d’utilitzar aquest espai per tal de realitzar-hi activitats enoturístiques molt concretes i específiques. Considerem que té tres atractius molt interessants per ser mostrats als visitants:

L’elaboració pel mètode tradicional de Sol i Serena dels nostres vins rancis, Aquesta peculiar manera d’elaborar aquests vins, és un atractiu molt interessant, tant a nivell del visitant com del propi territori per mostrar les nostres arrels.

Visualitzar des d’un punt de vista molt proper l’obra arquitectònica del nostre dipòsit d’aigua. Aquest element tant característic del nostre celler modernista, obra de Cessar Martinell és un dels més destacats del tot el celler i molt representatiu del tipus d’arquitectura modernista en instal·lacions industrials de tot Catalunya.

És un espai idoni per realitzar actes lúdic culturals i gastronòmics molt vinculats amb els nostres productes. Per nosaltres cada vegada és més important mostrar els nostres vins des d’un punt de vista global, aquest espai ens permet vincular el nostre territori (paisatge) i el nostre celler en un espai únic ideal per poder degustar el fruit del nostre treball, els nostres vins.

En la zona interior del celler cooperatiu s’ha realitzat la reforma dels revestiments i distribució interior de la sala on es disposa l’embotellament i tractament del vinagre per a garantir els mínims de salubritat exigibles (en gran part, afectada per les filtracions de la coberta descrites en aquest mateix punt). S’impermeabilitzaran tots els paraments verticals i horitzontals amb pintura de cautxú, fàcilment netejable i que garanteix la salubritat de l’espai.

Així com l’adequació del sostre de la sala de recepció del raïm que està afectada per les filtracions dels darrers anys.

Amb la col·laboració de:

Login