La Cooperativa Falset Marça escenari d’un espectacle de Tarraco Viva

El Festival Tarraco Viva incorpora, en aquesta edició, per primera vegada la comarca del Priorat com a escenari d’un dels seus actes, fruit de la col·laboració que han establert l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació Priorat Enoturisme.  Sota el nom “Bachanalia, el retorn de Bacus”, es durà a terme una activitat de recreació històrica on la figura de Bacus, déu del vi, serà la protagonista els dies 16 i 17 de maig al Celler de Falset. Objecte desconegut

“Bachanalia, el retorn de Bacus” connecta la cultura clàssica dels mites i les construccions simbòliques amb la cultura del vi, arrelada a la comarca del Priorat. De fet, els organitzadors afirmen que “el Priorat és el millor escenari per endinsar-se en les malifetes d’aquest déu de l’alegria i la joia de viure”.

L’espectacle (a càrec dels italians Ludi Scaenici i el tarragonins Nemesis Arq) tindrà lloc el divendres 16 de maig i el dissabte 17 a les 20.30 hores al Celler de la Cooperativa de Falset. El 16 de maig l’espectacle serà en català, i l’endemà en castellà. El preu de l’entrada és de 10 €, i poden comprar-se al Celler de Falset i online a través de Tarraco Ticket (www.tarraciticket.cat).

Ludi Scaenici són una autèntica referència internacional en el camp de la música i la dansa de l’antiga Roma. Bona part del seu prestigi respon a les seves acurades reconstruccions d’instruments basades en les restes arqueològiques (de Pompeia principalment) i a un imprescindible treball de recerca sobre història de la música.

Pel que fa a Nemesis, és una cooperativa de Tarragona dedicada a la realització de treballs arqueològics i de difusió cultural (reconstrucció històrica, tallers i visites arqueològiques). Nascuda l’any 1999, aquesta cooperativa participa activament a Tarraco Viva des de la seva primera edició, fa 15 anys.

Arran d’aquesta col·laboració, l’associació Priorat Enoturisme ha dissenyat un paquet turístics per aquell cap de setmana a la comarca en relació amb el festival Tarraco Viva. El paquet turístic creat per Priorat Enoturisme, que aplega una cinquantena d’empreses de la comarca (agències de viatges, allotjaments, cellers, molins d’oli, restaurants i empreses d’activitats), combinen allotjament, entrada a l’espectacle, activitats per la comarca i el desplaçament a Tarragona per assistir a un dels actes centrals del Festival.

L’objectiu és segons Isabel Vilà, presidenta de Priorat Enoturisme, “oferir una experiència completa que, a partir d’aquesta activitat de Tarraco Viva, endinsi els visitants en la comarca del Priorat i els lligams que manté amb el vi i la seva cultura”. Vilà afegeix que “aquesta col·laboració amb l’ajuntament de Tarragona i Tarraco Viva s’emmarca en l’estratègia de potenciació de la comarca per part de l’associació, que es basa en un desenvolupament turístic de qualitat que no oblida el vessant cultural”.

EL PAQUET TURÍSTIC

L’oferta que llença Priorat Enoturisme consisteix en un cap de setmana (del 16 al 18 de maig) que inclou:

 • Dos nits d’allotjament al Priorat, en diferents modalitats (hotel amb encant, casa rural, hostal i càmping).
 • Passejada guiada pels camins del vi del Priorat.
 • Visita a un celler de la DO Montsant o la DOQ Priorat.
 • Visita a molí de l’oli i tast d’olis.
 • Un dinar o sopar al Priorat.
 • Assegurances de responsabilitat civil, accidents i assistència bàsica en viatge
 • I tots els espectacles següents:
  • Divendres, 16 de maig, a les 20:30h a la Cooperativa de Falset: “Bacchanalia” espectacle inaugural al Priorat.
  • Dissabte, 17 de maig, a Tarragona:
  • 17h: Ludus Magnos Augusti (gladiadors a l’amfiteatre) i Taller gastronòmic amb sopar romà.
  • 22h: Espectacle August, el poder de la màscara.

Per a més informació o entrevistes, podeu trucar al següent telèfon:

620038175 / 977828310 

comunicacio@prioratenoturisme.com

www.prioratenoturisme.com

Login