La Cooperativa Falset Marçà diagnostica noves àrees de creixement i internacionalització

La consolidació de les ventes a les agrobotigues amb una major especialització, l’increment de l’enoturisme i el creixement de l’exportació en el mercat anglès són les potencialitats a desenvolupar

Finalitzat el programa “Creixement i internacionalització d’empreses de l’economia social i cooperativa” promogut pel Departament d’Economia Social, Cooperatives i Treball Autònom, la Cooperativa Falset Marçà ha realitzat un molt balanç de la prova pilot que durant 6 mesos ha format l’equip directiu del celler, establint complicitats i sinèrgies amb responsables d’altres cooperatives catalanes, la qual cosa ha permès generar noves oportunitats de negoci.

En paral·lel i amb la col·laboració amb la consultoria DOT Consulting s’han diagnosticat les àrees de creixement del celler, que l’any 2012 va complir 100 anys de vida. Actualment s’està treballant en definir les accions concretes per assolir els objectius que s’han establert amb la idea d’entrar en noves escletxes de mercat. Les dues àrees de creixement diagnosticades i en les quals es vol aprofundir són la consolidació de les ventes a les agrobotigues amb una major especialització i l’increment de l’enoturisme, per una banda, i fer una aposta de creixement en l’exportació, centrant els esforços en el mercat anglès, per l’altra. En aquest sentit, cal recordar que Falset Marçà compta amb botigues en els dos municipis i té un ampli programa de visites enoturístiques i tastos a domicili.

Per altra banda, és present amb els seus productes a 30 països d’arreu del món. Malgrat que el mercat de proximitat és, aquest 2014, la principal aposta del celler, l’estratègia comercial busca també consolidar la internacionalització dels vins de la Cooperativa, amb l’acompanyament empresarial que s’està rebent.

A Catalunya, més de 11.00 empreses i entitats formen el teixit  cooperatiu, generant 150.000 llocs de treball – el 52% de l’ocupació  catalana- i una activitat econòmica superior als 11,7 milions d’euros – el  5,6% del Producte Interior Brut.

Login