La Cooperativa Falset Marçà assoleix un estalvi energètic del 30% amb una auditoria del seu consum en temps real

El projecte és una iniciativa de les empreses Instatec i Tamic, en col·laboració amb Vitec, la Fundació Parc Tecnològic del Vi

La Cooperativa de Falset Marçà ha estat el banc de proves d’un sistema d’auditoria energètica en temps real orientat al sector vitivinícola que té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels processos productius i la reducció de la petjada de carboni. La iniciativa, impulsada fa un any per les empreses Instatec i Tamic, en col·laboració amb la Fundació Parc Tecnològic del Vi (Vitec), ha permès assolir un estalvi energètic del 30% -xifrat en prop de 6.000 euros- a la cooperativa.

La monitorització permanent del consum ha permès corregir amb rapidesa termes de potència, de distribució del fred o de despesa elèctrica que eren ineficients. El cost del projecte es compensa amb el 50% de l’estalvi assolit. L’eina, que ara es vol estendre a altres cellers, es presentarà als professionals del sector el 29 d’abril a les 11 del matí a la sala de bótes del Celler Cooperatiu de Falset, en el marc de la Fira del Vi de Falset.

Login