La Cooperativa Falset Marçà acull l’edició 2015 de MontsantFoto

La Cooperativa Falset Marçà patrocina l’edició 2015 de MontsantFoto, un certamen plenament consolidat que enguany comptarà amb moltes novetats tot i retornar als orígens, com ara els tallers del fotògraf professional Oriol Alamany, el debat conduït per Caja Azul, un photowalk a càrrec de Clikcat i un concurs fotogràfic entre els assistents.

L’esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 18  i 19 d’abril a les instal·lacions de la Cooperativa Falset Marçà, una de les Catedrals del Vi de Catalunya. Està obert a tot tipus de públic, aficionats a la fotografia i al món del vi principalment, i les inscripcions es poden formalitzar a través del web de l’entitat http://montsantfoto.blogspot.com.es.

De l’edició 2015 en destaca sobretot la presència d’Oriol Alamany, un dels més reconeguts i prestigiosos fotògrafs de natura i viatges del país. Ha recorregut amb la càmera nombrosos països i les seves instantànies s’han publicat als principals diaris especialitzats i generalistes del món des de la revista National Geographic, a la BBC Wildlife, El País, La Vanguardia i El Periódico, entre d’altres. És autor de diferents llibres i exposicions de temàtica fotogràfica.

Durant  el taller que impartirà Oriol Alamany el matí de dissabte, 18 d’abrils, els participants podran prendre imatges i en faran arribar dues de digitals a l’organització que es positivaran al laboratori. Al vespre, acabada la ponència-debat programada es procedirà a fer públic el veredicte del 1r Concurs Fotogràfic MontsantFoto i al lliurament d’obsequis entre els guanyadors.

Precisament la taula rodona de la tarda de dissabte, és un dels altres al·licients de la cita. La moderarà Caja Azul sota el títol “Fotografia de natura: conservació, explotació o satisfacció personal”. Aportaran el seu punt de vista el mateix Oriol Alamany i l’Òscar Domínguez, fotògraf català especialitzat en el Sud-est asiàtic i el món de la fauna. L’objectiu és que la taula rodona permeti conèixer opinions diverses sobre una mateixa activitat professional i es durà a terme a la sala de bótes del Celler Cooperatiu.

En acabar el debat, es procedirà a entregar els premis del 1r Concurs de Fotografia MontsantFoto per part del jurat. Una deliberació en veu alta en què tots els participants podran escoltar les opinions dels membres del jurat.

Diumenge 19 d’abril, per altra banda, s’ha organitzat un photowalk promogut per Clikcat. La passejada fotogràfica és també una novetat i s’ha inclòs en el programa amb la col·laboració dels responsables del perfil d’instagram Clikcat que gestionen 16.000 seguidors. L’activitat està orientada a instagramers principalment, però és oberta a tothom. El photowalk permetrà als assistents descobrir els atractius de Falset i l’entorn, amb inici i final al celler modernista de Falset, on tots els participants, acabat el recorregut fotogràfic, podran gaudir d’una visita teatralitzada a càrrec d’en Blai que finalitzarà amb un tast de vins del celler cooperatiu centenari de la DO Montsant.

Per a la Cooperativa, participar en l’edició 2015 de MontsantFoto és tot un repte i demostra la voluntat dels socis cooperativistes d’obrir-se a les entitats del territori i estendre el sentit cooperatiu.

En aquest sentit, cal remarcar que l’activitat forma part de l’estratègia #FemCooperativa que promou el celler centenari amb la voluntat de recollir noves sensibilitats i estendre la cultura del vi en el món artístic i cultural. Cal destacar en aquest sentit que l’activitat reforça el vincle de la Cooperativa amb l’entorn paisatgístic immediat, amb la voluntat de donar a conèixer la riquesa del patrimoni natural del Montsant. 

DISSABTE, 18 D’ABRIL

Taller de fotografia de paisatge amb Oriol Alamany de 8 a 13h

 http://blog.alamany.com

Debat fotogràfic conduït per Caja Azul  de 16 a 20h

Ponència-debat amb la participació de l’Oriol Alamany i de l’Òscar Domínguez, amb la temàtica “Fotografia de natura: conservació, explotació o satisfacció personal”

http://caja-azul.org

http://www.deepwildphoto.com

Login