Gran Medalla d’Or per a l’Ètim Verema Tardana blanca 2012 a Grenaches du Monde

L’Ètim Verema tardana blanca 2012 elaborat a la Cooperativa Falset Marçà ha obtingut la Gran Medalla d’Or al concurs Grenaches du Monde que s’ha celebrat a Perpinyà, competint amb 400 vins d’arreu del món i convertint-se en l’únic celler català amb la màxima distinció. L’obtenció de la Gran Medalla d’Or confirma l’Ètim com un dels millors vins dolços catalans que hi ha al mercat, elaborat amb la varietat autòctona de la DO Montsant, i avala també els canvis en la direcció enològica que hi ha hagut a la Cooperativa en els darrers anys, confirmant per altra banda que la qualitat és el principal objectiu del celler.

Per al celler de Falset, amb 101 anys d’història, la Gran Medalla d’Or reforça el treball que s’està fent amb els vins tradicionals: els dolços, vermuts i rancis. Amb la consecució del primer premi, la Cooperativa Falset Marçà reforçarà la presència  de vins tradicionals a Catalunya però també a França, país veí, prescriptor del concurs i gran amant de la varietat garnatxa. “Una varietat que està cada vegada més de moda i que en el cas de Falset Marçà és molt apreciada pels socis cooperativistes i pagesos, demostrant alhora les possibilitats de la terra, i donant-nos motius per sentir-nos orgullosos” explica Xavi Domènech, gerent de la Cooperativa.

El concurs que s’ha celebrat a la capital del Rosselló, bressol de grans vins dolços, ha reunit vins d’Espanya, Itàlia, Macedònia, Canadà, Austràlia, Sud-Àfrica i França. La deliberació del jurat, format per professionals d’arreu del món, ha estat a cegues i s’han valorat més de 400 vins de la varietat garnatxa.

Convé recordar que aquest no és el primer premi que s’endú l’Ètim Verema Tardana blanc de la Cooperativa Falset Marçà. En els quatre últims anys ha rebut més 90 punts a la prestigiosa Guia Peñín que es publica a l’Estat espanyol, i l’any passat ja va obtenir la Medalla de Plata al concurs Grenaches du Monde.  A més a més, el dolç blanc de Falset Marçà va aconseguir la Medalla d’Or al AWC de Viena el 2013.

L’Ètim verema tardana blanca 2012 és un monovarietal de garnatxa de vinyes de més de 50 anys, que lliga molt bé amb els entrants de formatge o foie, però també amb les postres de xocolata blanca, mousse o tiramisú.

Login