Falset Marçà aprofundeix en la relació entre l’art i el vi

Cinema, pintura, activitats infantils, visites teatralitzades i el primer Vermúsic & Coop per la 20à edició de la Fira del Vi de les DO’s del Priorat

La Cooperativa Falset Marçà presenta un ampli calendari d’activitats amb motiu de la 20à edició de la Fira del Vi de les DO’s del Priorat que aprofundeix en la relació entre el món del vi i l’art. Les activitats començaran aquest proper dissabte 25 d’abril amb la projecció de diferents curtmetratges seleccionats al MOST Festival de Vilafranca, el festival de cinema internacional de vi i cava. L’acte tindrà lloc a les 20h al Teatre l’Artesana de Falset i l’entrada serà lliure. La projecció de les pel·lícules és fruït d’un acord amb el VINSEUM de Vilafranca i finalitzarà amb un tast de vins.

Les pel·lícules del MOST Festival que es podran veure a Falset són

  • Pelican’s watch – Grècia
  • Casillero del Diablo – Xile
  • Lafleur – Alemanya
  • Les Rondes del Vi – Catalunya

Quant al cap de setmana de Fira del Vi, el 2 i 3 de maig, la Cooperativa Falset Marçà ha preparat un programa intens d’activitats enoturístiques que començaran el divendres dia 1 amb la inauguració de l’exposició “Tinta i vi” a la sala de bótes del celler cooperatiu a càrrec de Marta Aranyó. L’artista ha treballat durant l’últim any amb diferents vins de la Cooperativa Falset Marçà i presentarà la seva particular visió i interpretació pictòrica de l’activitat i la història del celler centenari amb una quinzena d’obres. Dissabte 2 de maig pintarà, també, una obra en directe amb vins de la Cooperativa per a l’acte solidari Patrimoni i Paisatge el Priorat. Marta Arañó explica que “la tècnica de la pintura amb vi és el resultat d’un seguit de transformacions que es produeixen amb el temps i que juntament amb el camí d’una pinzellada, acompanyada de la negror de la tinta, fan d’un joc amb tanta interacció, del qual en resulta el naixement d’una obra d’art”.

Dissabte i diumenge s’han programat diferents activitats amb la col·laboració de l’Enclusa Centre d’Activitats Rurals del Priorat, adreçades principalment als més petits. Són aquestes:

  • El petit celler. Per aprendre de manera divertida com el raïm es transforma en vi.
  • Rutes amb carro de pagès tradicional des de la plaça del celler fins el nucli antic de Falset amb tast a la Cooperativa.
  • Passejades en poni per als més petits pel voltant del celler modernista.

Una de les novetats d’aquesta Fira del Vi i després de l’èxit de la “Ruta del vermut” per promocionar el Vermut de Falset que s’elabora al celler, és el primer Vermúsic & Coop que tindrà lloc el dissabte 2 de maig a les 13.30h amb l’actuació de Tàrraco Surfers. L’entrada al concert, amb vermut de Falset i un platet d’arbequines té un cost de 3 euros. Les entrades es poden comprar el mateix dia al celler (a partir de les 11h) o per avançat a les agrobotigues de Falset i Marçà. L’aforament serà limitat.

En paral·lel a totes aquestes activitats, el celler romandrà obert en jornada de portes obertes dissabte i diumenge i s’han programat diferents visites teatralitzades. A l’interior de la Catedral del Vi s’exposaran les imatges de la darrera edició MontsantFoto 2015 celebrada a la Catedral del Vi.

Login