Falset i Marçà promouen la “Ruta del Vermut”

La Cooperativa Falset Marçà i 18 establiments de Falset i Marçà promocionaran el vermut de Falset del celler cooperatiu centenari a través del programa “La ruta del vermut”. Durant tota una quinzena, de l’11 al 26 d’abril, els establiments col·laboradors oferiran una tapa i un got de vermut de Falset per només 3 euros.

Els restauradors de Falset adherits a la iniciativa són AJ Restaurant, Babtuma, Bar Cafeteria Àgora, Bar Cafeteria Baix14, Hollywood, Bar El Tomb, Bar Restaurant La Piscina, Calaix de Sastre, ES Priorat (benzinera), Hotel-Hostal Sport, Hotel-Restaurant Lotus, Llesqueria La Font Vella, Quinoa Restaurant, Restaurant El Cairat i Bar Vi Novell. A Marçà hi participen La Piscina, Restaurant Les Agulles i Taverna restaurant Celler La Miloquera.

Cadascun dels participants prepararà una tapa d’acord amb l’estil de la seva cuina per acompanyar el Vermut de Falset, una de les begudes amb més història de la comarca. De fet, la fórmula d’elaboració del vermut de Falset, que macera amb un conjunt de 120 herbes aromàtiques, data de l’any 1919.

Tots els establiments col·laboradors disposaran d’una targeta que lliuraran als clients en cas de fer la consumició i aquells qui provin totes les tapes de la ruta al llarg de les dues setmanes, seran obsequiats amb una ampolla de Vermut de Falset.

El Vermut de la Cooperativa Falset Marçà està elaborat amb les varietats garnatxa blanca i macabeu brisat. Passa 3 anys de criança en tines centenàries – les que estan a l’entrada de la Catedral del Vi. És un vi aromatitzat molt especial, ric en matisos i aromes i molt mediterrani. Està indicat per a totes les persones que busquen un vermut artesanal i aromàtic. Es recomana servir-lo lleugerament fresc. El millor acompanyament són les patates xips, les olives arbequines i les escopinyes, però també lliga molt bé amb tapes i canapès que no duguin molta sofisticació.

Amb l’organització de les jornades, la Cooperativa Falset Marçà vol que el Vermut de Falset guanyi encara més visibilitat a la comarca entre residents i turistes i sobretot que es valori  i reconegui l’elaboració artesanal i la seva tradició. Cal recordar que totes les visites que es fan al celler cooperatiu s’inicien amb un tast de Vermut de Falset i la degustació d’olives arbequines, sota la imponent mirada dels bocois centenaris on s’elabora aquest vi.  Fora del Priorat, el vermut de Falset és consumit també en molts bars de moda de Barcelona i prestigioses cocteleries de la capital catalana.

Per al celler de la DO Montsant és una satisfacció que establiments de les dues poblacions prioratines participin a la iniciativa, doncs la Cooperativa és resultat de la fusió dels sindicats de Falset i Marçà.

Login