Excel·lents puntuacions per als vins Ètim i Castell de Falset a la nova guia de vins de La Semana Vitivinícola

5 vins de la Cooperativa Falset Marçà obtenen puntuacions per sobre dels 90 punts

Un total de 5 vins de la Cooperativa Falset Marçà han rebut puntuacions superiors als 90 punts a la darrera edició de la guia de vins de La Semana Vitivinícola, la de 2014. La màxima distinció del celler se l’han endut l’Ètim Syrah 2006 i l’Ètim blanc 2013 amb 93 punts. La publicació destaca de l’Ètim Syrah “la confitura de fruita negra amb una elegant inclinació licorosa i medicinal, roure cremós, fons fumat i mineral i una veta reductiva i orgànica final”. I quant a l’Ètim blanc la “fruita blanca d’òptima maduresa i frescor” entre d’altres.

Per la seva banda, el Castell de Falset garnatxa blanca 2009 ha rebut una puntuació de 92 punts; l’Ètim Grenache 2008, 91, i l’Ètim rosat 2012, 91 punts.

Pel celler, les qualificacions demostren una vegada més la qualitat dels vins elaborats al celler cooperatiu de Falset Marçà i la plena consolidació de la gamma Ètim, la més versàtil i coneguda tant a l’estranger com a Catalunya, on s’ha realitzat una important aposta comercial per enfortir la seva presència en el mercat de proximitat. Cal destacar també la puntuació obtinguda pel vi blanc de la gamma Castell de Falset (actualment anomenat La Dama de Blanc) un monovarietal de garnatxa blanca molt singular del qual La Semana Vitivinícola en valora positivament “la formidable acidesa i longitud mineral”.

El lot premiat, disponible per la Fira del Vi

Coincidint amb la Fira del Vi de les DO’s de la comarca i amb motiu de les excel·lents puntuacions que han obtingut els vins del celler de la DO Montsant, la Cooperativa Falset Marçà ha preparat un lot anomenat “Semana Vitivinícola +90” que inclourà en una caixa de fusta vermella les 5 ampolles de més de 90 punts de la guia, amb una ampolla d’Ètim negre d’obsequi. La promoció es pot comprar a les agrobotigues de Falset i Marçà i al celler durant les visites teatralitzades a un preu de 57,15 euros.

Cal destacar que La Semana Vitivinícola recull vins de 52 varietats de vitis vinífera diferents i olis d’oliva VE de 9 varietats d’olivera.  La guia recull més de 1.400 vins tastats i puntuats, la majoria negres; de 62 regions vitícoles i 344 cellers.

RESUM DE PUNTUACIONS I REFERÈNCIES A LA GUIA “SEMANA VITIVINÍCOLA 2014”

ÈTIM SYRAH 2006:  93

“Confitura de Frutos negros con una elegante inclinación licorosa y medicinal, roble cremoso, fondo ahumado y mineral (turba) junto con una aquilatada veta reductiva y orgánica.”

ÈTIM BLANC 2012: 93 punts

“Fruta blanca de óptima madurez y frescura, gesto cremoso y casi dulce, hierbas alimonadas, excelente acidez cítrica, finas lías, piel de ciruela claudia, fondo mineral.”

CASTELL DE FALSET GARNATXA BLANCA 2009: 92 punts

“Fruta de óptima madurez pero algo ensombrecida por el alcohol y la madera, mucho más expresivo en boca, cítricos y especias, formidable acidez y longitud mineral.”

ÈTIM OLD VINES GRENACHE 2008:  91 punts

“Frutos negros con un gesto licoroso y medicinal, cacao cremoso, roble  tramado, especias dulces, cierta frescura balsámica, con textura, nervio ácido y equilibrio.”

ÈTIM ROSAT 2012: 91 punts

“Fruta roja silvestre madura y con un deje goloso, especias dulces, apuntes licorosos (guindas) y medicinales, carnoso, con excelente cremosidad y nervio ácido.”

Login