El passat dijous 12 de gener, Prodeca amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Alemanya, va organitzar a Colònia el primer dels tastos guiats d’oli d’oliva dirigit a professionals alemanys de la distribució agroalimentària i gastronòmica, responsables de compra, restauradors i premsa especialitzada amb l’objectiu de donar a conèixer les excel·lències de l’oli d’oliva català, els seus usos i promocionar Catalunya com a zona productora sota la marca “Catalunya, on l’oli és cultura“.
El tast d’olis d’oliva catalans va comptar amb la participació de 15 convidats de diferents perfils (importadors, distribuïdors, responsables de compra, xefs, pastissers i premsa especialitzada en l’àmbit gastronòmic), que van poder degustar la quinzena d’olis d’oliva catalans de les empreses prèviament inscrites al catàleg promocional d’Alemanya.
Nom de l’oli | Nom empresa | DOP |
Mas Tarrés | Olis Solé | Siurana |
Escornalbou | Escornalbou | Siurana |
Oleum Naturale Premium | Oleum Naturale | |
Az-Azeytum | Az-Azeytum | Terra Alta |
Priordei | Agro Food & Commerce | |
Etim | Coop. Falset Marçà | Siurana |
Olicatessen | Olicatessen | |
Suïm | La cabana d’Alcover | |
Terrall orgànic | El Terrall de San Isidre | Les Garrigues |
Dauliba Premium | Dauliba | |
Cellers Domenys | Cellers Domenys | Siurana |
EDÓ Organic | EDÓ | Siurana |
Praedium Kylatt | Fruits de Ponent | Les Garrigues |
L’Olivera | L’Olivera | |
Neus | Priorat Natur | Siurana |
L’acte va ser conduït per Carmen Sánchez, sommelier en oli d’oliva, experta en màrqueting en el mercat alemany i jurat en concursos internacionals d’oli d’oliva i el xef alemany Hendrik Olfen.
Per la seva banda, el xef Hendrik Olfen va realitzar una degustació culinària mostrant els diferents usos d’oli d’oliva segons qualitats i varietats: cada proposta es va realitzar amb un oli diferent escollit per a cada elaboració adaptada al consumidor alemany.
- Crema d’api i castanyes, amb cruixent de blat i toc de fonoll (Etim, de la Coop. Falset Marçà)
- Tartar de vedella, amb brioche d’ou fregit (Olicatessen)
- Figues confitades amb escuma de llet de cabra, pol·len d’abella i crumble de caramel (SUÏM, de La cabana d’Alcover SL)
- Pa amb xocolata (TERRALL BIO, d’El terrall de San Isidre)
El tour dels tastos guiats es complementarà al llarg de 2023 amb sessions a Hamburg i Berlin.