Els olis d’oliva catalans es tasten a Alemanya

El primer dels tastos guiats d'oli d'oliva dirigit a professionals alemanys.

El passat dijous 12 de gener, Prodeca amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Alemanya, va organitzar a Colònia el primer dels tastos guiats d’oli d’oliva dirigit a professionals alemanys de la distribució agroalimentària i gastronòmica, responsables de compra, restauradors i premsa especialitzada amb l’objectiu de donar a conèixer les excel·lències de l’oli d’oliva català, els seus usos i promocionar Catalunya com a zona productora sota la marca “Catalunya, on l’oli és cultura“.

https://youtu.be/iV85Yw7IPW8

El tast d’olis d’oliva catalans va comptar amb la participació de 15 convidats de diferents perfils (importadors, distribuïdors, responsables de compra, xefs, pastissers i premsa especialitzada en l’àmbit gastronòmic), que van poder degustar la quinzena d’olis d’oliva catalans de les empreses prèviament inscrites al catàleg promocional d’Alemanya.

Nom de l’oli Nom empresa DOP
Mas Tarrés Olis Solé Siurana
Escornalbou Escornalbou Siurana
Oleum Naturale Premium Oleum Naturale
Az-Azeytum Az-Azeytum Terra Alta
Priordei Agro Food & Commerce
Etim Coop. Falset Marçà Siurana
Olicatessen Olicatessen
Suïm La cabana d’Alcover
Terrall orgànic El Terrall de San Isidre Les Garrigues
Dauliba Premium Dauliba
Cellers Domenys Cellers Domenys Siurana
EDÓ Organic EDÓ Siurana
Praedium Kylatt Fruits de Ponent Les Garrigues
L’Olivera L’Olivera
Neus Priorat Natur Siurana

L’acte va ser conduït per Carmen Sánchez, sommelier en oli d’oliva, experta en màrqueting en el mercat alemany i jurat en concursos internacionals d’oli d’oliva i el xef alemany Hendrik Olfen.

Per la seva banda, el xef Hendrik Olfen va realitzar una degustació culinària mostrant els diferents usos d’oli d’oliva segons qualitats i varietats: cada proposta es va realitzar amb un oli diferent escollit per a cada elaboració adaptada al consumidor alemany.

  • Crema d’api i castanyes, amb cruixent de blat i toc de fonoll (Etim, de la Coop. Falset Marçà)
  • Tartar de vedella, amb brioche d’ou fregit (Olicatessen)
  • Figues confitades amb escuma de llet de cabra, pol·len d’abella i crumble de caramel (SUÏM, de La cabana d’Alcover SL)
  • Pa amb xocolata (TERRALL BIO, d’El terrall de San Isidre)

El tour dels tastos guiats es complementarà al llarg de 2023 amb sessions a Hamburg i Berlin.

Login

BARCELONA
6 – 8 de febrer 2023
RECINTE MONTJUÏC

Visita’ns a:
Montjuïc 1. Palau P8.
Nivell 0. Estnad C346.