El nou web de la Ruta Cooperativa Europea inclou l’oferta enoturística de Falset Marçà

Per primer any, el celler obrirà portes pels volts de Nadal i Any Nou reforçant l’aposta pel turisme del vi iniciada el 2009

La Cooperativa Falset Marçà forma part del web del projecte turístic transnacional Cooproute que s’acaba d’estrenar (www.cooproute.coop) i que inclou rutes i itineraris turístics entre països europeus per promoure la riquesa del patrimoni cultural i industrial cooperatiu. El celler de Falset és una de les Catedrals del Vi de Catalunya, obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell.

Al web es poden conèixer els detalls de l’empresa i principalment el seu atractiu turístic, és a dir, el programa de visites teatralitzades que des de l’any 2009 es realitzen al celler amb èxit de visitants. Més de 5.000 persones han passat per les instal·lacions seguint les explicacions d’en Blai, en un recorregut que combina humor i aprenentatge sobre cultura de vi i que finalitza amb un tast.

Un dels apartats destacats del web de Cooproute és l’explicació de com el celler promou els valors cooperatius i posa l’accent en l’herència rebuda dels avantpassats que perviu en la manera de treballar les terres i elaborar vins, en l’esperit dels pagesos i socis, a més de posar en valor un edifici únic que va ser construït fa gairebé 100 anys i que continua sent un espai de treball en l’actualitat. El gerent de la Cooperativa, Xavi Domènech, ha reiterat que és un orgull pels socis cooperativistes formar part de la ruta transnacional europea i que ha de servir per “donar un revulsiu a l’activitat enoturística de la Cooperativa, un dels pilars del celler, i atraure visitants de l’estranger sobretot dels països en què s’exporta el vi del celler de la DO Montsant”. Domènech reconeix que és una participació il·lusionant que permet observar des de tot Europa un projecte vitivinícola cimentat en la combinació de la història i la modernitat.

Falset Marçà és l’únic projecte cooperatiu del Priorat que forma part  de Cooproute i afronta amb responsabilitat el repte de representar la comarca en una iniciativa europea que donarà més visibilitat al conjunt del territori, en un moment determinant, quan s’enfila la recta final de la candidatura de Priorat a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

Enoturisme per Nadal i Any Nou

L’aposta enoturística de Falset Marçà s’intensifica durant els mesos de desembre i gener. Com a novetat i a diferència d’altres anys, pels volts de Nadal i Cap d’Any el celler cooperatiu oferirà visites estàndard, concretament entre el 27 i el 31 de desembre i entre el 2 i el 4 de gener de 2015 a les 12h, en una aposta de mantenir cada vegada més hores el celler obert a la visita de turistes interessats per la Catedral del Vi, el procés d’elaboració i el tast de referències de la DO Montsant. Informació sobre visites: visita@etim.cat / 699 946 633.

Login