Acció PLOGGING PRIORAT a Pradell de la Teixeta

El plogging és la pràctica que combina l’exercici a l’aire lliure amb la recollida de residus. Es tracta d’aprofitar el fet de sortir a fer qualsevol activitat física a l’aire lliure per a recollir la brossa i els residus plàstics que es troben a les platges, muntanyes, camins, vorals de carreteres, de pobles i ciutats. Es pot practicar de forma individual o com a activitat organitzada.

Plogging Priorat és una iniciativa ciutadana que es vol dur a terme al Priorat en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) durant el cap de setmana del 8 i del 15 i 16 de juny, que, impulsat per les Nacions Unides, se celebra des de 1973. L’edició d’aquest any es dedicarà a la restauració de la terra, la desertificació i la resistència a la sequera.

L’objectiu del Plogging Priorat és que una entitat de cada poble de la comarca, en col·laboració amb el seu ajuntament, sigui el grup impulsor de l’acció al seu municipi, i que organitzi la recollida col·lectiva de brossa per un recorregut establert amb l’objectiu de fer una acció de conscienciació i sensibilització ciutadana amb el medi, la recollida de la brossa.
La creació d’un grup impulsor Plogging Priorat que tingui abast comarcal i que permeti establir un calendari de sortides habituals, de coordinació d’esdeveniments més grans, la visualització del grup, de sinergies amb les associacions: Cultural de la gent gran, Gent Jove de Pradell i Terra d’Art.

L’acció del 8 de juny tindrà una xerrada de l’artista visual Eugeni Fabregat i un taller per nens i joves amb el material recollit Recicl’Art dirigit per la ecologista Katalin que aportarà un marc de reflexió sobre les problemàtiques de desequilibri entre les societats industrials i postindustrials i el medi ambient, des de la cultura i les arts.

Acció Plogging Priorat – Pradell de la Teixeta: 

Dia del Medi Ambient – Dissabte 8 de juny.
Sortida des de la plaça de l’Església a les 9h.
Caminada popular fins la Font del Peli.
A la plaça del Castell, Taller Recicl’Art amb la Katalin a les 12h.
Vermut a les 13h. gentilesa de l’Associació Cultural Gran de Pradell, amb El Vermut de Falset cortesia de la  Cooperativa Falset Marçà.

 

Login