Fem servir suro d'alzines sureres catalanes.

IMUS, el vi amb el que ajudaràs a fer un món més sostenible.

L’alzina surera catalana, concentrada principalment a la zona nord del nostre país produeix un suro d’una qualitat excepcional.

Els alzinars surers catalans, com tants altres sectors del camp, van ser abandonats durant molts anys. Això va provocar que la indústria surera catalana quedés reduïda a la mínima expressió durant força anys.

Actualment hi ha alguns productors que estan recuperant la producció de suro a la zona nord de Catalunya.

A la Cooperativa Falset-Marçà, tenim la certesa que la recerca de proveïdors propers és cada vegada més important. La proximitat aporta riquesa al propi territori i és més sostenible ecològicament. La petjada del carboni és menor ja que la distància que ha de recórrer aquest suro és bastant més curta si va de l’Empordà a Falset que no pas si ve d’Extremadura, per exemple.

És per aquest motiu que des de la Cooperativa estem fermament decidits a utilitzar el suro català, fins i tot en els vins joves com és el cas de l’IMUS, un vi que comercialitzem a grans superfícies i, progressivament, el volem anar incorporant a la resta dels nostres vins.

Actualment, no totes les ampolles de la Cooperativa porten suro català però, si finalment decideixes comprar-la, estaràs contribuint a que això sigui possible molt aviat, ja que les empreses sureres catalanes podran dedicar més esforços a treballar amb el propi producte.

Com pots saber si l’ampolla que has triat està tapada amb suro català?

T’ho posem fàcil: totes les ampolles que portin aquesta imatge al collarí estan tapades amb suro català.

L’empresa que ens proveeix aquests taps és CostaQuer. En el següent enllaç pots accedir a la seva pàgina on explica tota la traçabilitat del suro d’aquesta ampolla.

Per caminar vers un món més sostenible cal fer el primer pas. Nosaltres ja l’hem fet? Ens acompanyes?

Tot el que vols saber del món del vi al teu abast: Registra't!

T’enviem consells, receptes, maridatge i molt més. Deixa aquí les teves dades.

Login