La Gamma Castell de Falset | etim.cat

La Gamma Castell de Falset

 • Entre glops d’història i llegenda

  Castell de Falset és la renovada i més recent gamma de vins i oli de la Cooperativa Falset Marçà. Es modernitza amb la voluntat d’enaltir la singularitat d’una de les marques més emblemàtiques del celler i diferenciar-la de la gamma Ètim. 

  Ho fa vestint-se d’època i ampliant les referències a quatre vins i un oli d’oliva, tots ells amb una marcada personalitat i amb les llegendes que envolten el Castell de Falset com a nexe d’unió. 

  La història rememora el passat èpic de la serra de Montsant i es remunta a l’època de Pere el Cerimoniós, quan un drac, “lo Fardatxo”, atemoria els pagesos que vivien als dominis del Castell de Falset. 

  Coneix i reviu la llegenda, i deixa’t captivar per La Dama de Blanc, Lo Foc del Castell, Lo Senyor del Castell, Lo Dolç Joglar i L’Or del Castell.

 • Una nova manera de concebre vins i oli

  Els vins i l’oli de la gamma Castell de Falset s’inspiren en els personatges de la llegenda: La Dama de Blanc, Lo Foc del Castell, Lo Senyor del Castell, Lo Dolç Joglar i L’Or del Castell.  A partir de la personalitat de cada un d’ells, la Cooperativa Falset Marçà ha cercat  les vinyes i varietats, i emprat els processos de vinificació i criança que permeten obtenir uns vins i un oli d’oliva verge extra que miren de definir la història i la personalitat de cadascun dels protagonistes de llegenda. 

  Aquesta manera de concebre els vins fa un gir per anar més enllà en relació al  que és convencional. No es tracta només d’interpretar l’autenticitat de les vinyes, les oliveres i el terrer –com ja es fa amb la gamma Ètim–, sinó també de recórrer el camí a la inversa. A partir del caràcter i la personalitat que han de compartir amb el personatge llegendari, la Cooperativa Falset Marçà s’ha marcat el repte de desconstruir uns vins i un oli imaginaris i fer-los realitat, tot connectant-los amb un origen i pautant unes elaboracions específiques: aquella garnatxa blanca que ens parlarà de la feminitat de La Dama de Blanc, aquelles vinyes que atorgaran l’ímpetu a Lo Foc del Castell, la vinificació i criança que respectarà la franquesa i la complexitat de Lo Senyor, aquella vinya petita de carinyena que permetrà que Lo Joglar ens sedueixi amb paraules dolces, les oliveres centenàries que ens donaran un oli oli d’oliva vpreuat com L’Or...

An essential classic

Lo dolç Joglar

For those looking for a unique and special wine.