L' Esparver Eric Lahon Blanc | etim.cat

L' Esparver Eric Lahon Blanc

L’Esparver EricLahon blanc, el seu germà ens ofereix la màxima expressivitat de la garnatxa blanca, l’emblema blanc de la nostra zona, que amb la fermentació i criança en bótes de roure francès noves, adquireix una presència i una força que li permet acompanyar tant peixos sofisticats com aus amb coccions lleugeres. Un vi que no s’oblida fàcilment.

Varietat: 100% Garnatxa blanca

Vinyes: Selecció de vinyes velles. 450 metres d’altitud. Diferents tipus de sòl, tot i que predomina la pissarra.

Verema: setembre. Aprofitant les hores més fredes. En caixes de 15 kg.

Procés: Selecció de raïm al celler. Maceració en fred amb les pells durant 12 hores a 5ºC i en atmosfera inerta. Obtenció del most flor que, una vegada desfangat de forma natural, passa a barriques noves de roure francés a on fermenta a una temperatura de 15 ºC durant 20 dies. Criança a les mateixes barriques durant 10 mesos. Battonages setmanals per posar les mares en suspensió. Després d’eliminar les mares amb trafegaments, embotellat sense cap tipus de clarificació, ni estabilització ni filtració per salvaguardar les característiques de la garnatxa blanca.

Producció: Limitada de 1.100 ampolles.

Nota de tast: Color groc pàlid amb reflexos daurats, net i brillant. En nas desplega tot un ventall d’aromes, afruitat com l’aranja, la poma, el litxi, el mango, els cítrics, conjuntat perfectament per la tonalitat de la criança. Es descobreixen així fruits secs torrats, espècies, vainilla, canyella i sàndal, embolcallats en les fragàncies de les mares. També sorgeixen notes de pastís suaus que contrasten amb la presència accentuada de minerals i elegants records a flors blanques com l’acàcia. En boca és potent, molt untuós, amb molt volum. Ben equilibrat amb l’acidesa. Ressalta la frescor. De final llarg, recorda a l’aranja, el mango, la vainilla i els torrats. Recomanat per a guisats de peix, tot tipus de marisc i fins i tot carns blanques. Temperatura de servei a 14-15ºC.

Tipus: 
Blanc
Anyada: 
2016
Graduació : 
14.00%
20,00 €