Patrimoni | etim.cat
 • Catedral del vi

  Fa més de cent anys que mirem de fer bé les coses. És per això que el 1919, els nostres avantpassats van inaugurar un celler a Falset que és una joia de l’arquitectura, a cavall entre el Modernisme i el Noucentisme.

  És una de les anomenades “catedrals del vi”, obra del cèlebre arquitecte Cèsar Martinell, deixeble d’Antoni Gaudí.

  L’edifici de la cooperativa és un patrimoni del qual ens sentim orgullosos i que ens agrada mostrar, convençuts que la feina ben feta és duradora i sempre t’acaba per donar satisfaccions impagables. 

 • Paisatge
  de muntanya mediterrània

  Entre les nostres vinyes n’hi ha de centenàries, plantades pels nostres rebesavis, que ho feien convençuts que aquells ceps recent nascuts havien de fer feliços unes quantes generacions.

  En conseqüència, no dubtem que les nostres vinyes són un patrimoni agrícola molt valuós que cal tractar acuradament. Perquè són part de la nostra història, perquè són el nostre paisatge i, lògicament, perquè ens donen bons fruits d’on obtenim grans vins.

  La comarca del Priorat ja compta avui dia amb una Carta del Paisatge que vetlla per què les intervencions en el territori siguin harmòniques i estiguin en consonància amb els valors que caracteritzen el nostre paisatge.

  De la mateixa manera, avui dia, la comarca del Priorat aspira ser reconeguda a Patrimoni Mundial de la Unesco com un exemple excel·lent de paisatge agrícola de muntanya mediterrània. La Cooperativa Falset Marçà donem suport a aquesta inciativa com a socis de Prioritat, l’entitat que impulsa la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco.

  Tot plegat ens entusiasma i ens omple d’orgull.