Compromesos amb el territori i les persones | etim.cat

Compromesos amb el territori i les persones

 • Logo reWINE
  Partners del LIFE RE-WINE
  Amb aquest projecte d'economia circular volem fomentar la reutilització d’ampolles de vidre del sector vitivinícola a Catalunya. El projecte estudia la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre de vi.
 • Foment de l'ocupació juvenil
  Garantir l'accés dels joves al mercat laboral en el propi territori afavoreix el relleu generacional i el futur de la comarca.
 • LIFE Priorat+Montsant
  Recerca de l'eficiència en l’ús dels recursos naturals per la millora de la sostenibilitat vitivinícola a la comarca.

  - Contribuir a augmentar la conscienciació dels consumidors sobre la petjada mediambiental de vi.

  - Proporcionar les eines adequades als viticultors i enòlegs per a l'aplicació de nous models de negoci cap a una producció de vi i el consum sostenibles.

  - Demostrar els beneficis de combinar la conservació del paisatge i la reducció de l'impacte de la petjada mediambiental global de vi per fomentar el turisme sostenible.

 • Estalvi energètic a les instal·lacions de la Cooperativa
  Monitorització en temps real del consum energètic al celler

  Pioners en la implantacio d'un sistema d’auditoria energètica en temps real orientat al sector vitivinícola que té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels processos productius i la reducció de la petjada de carboni. La iniciativa, impulsada fa un any per les empreses Instatec i Tamic, en col·laboració amb la Fundació Parc Tecnològic del Vi (Vitec), ha permès assolir un estalvi energètic del 30% -xifrat en prop de 6.000 euros- a la cooperativa.

  La monitorització permanent del consum ha permès corregir amb rapidesa termes de potència, de distribució del fred o de despesa elèctrica que eren ineficients. El cost del projecte es compensa amb el 50% de l’estalvi assolit.