Castell de Falset | etim.cat
  • El Misteri del Castell de Falset

    Lo Misteri del Castell

    Castell de Falset és la renovada i més recent gamma de vins i oli de la Cooperativa Falset Marçà.

    Es modernitza amb la voluntat d’enaltir la singularitat d’una de les marques més emblemàtiques del celler i diferenciar-la de la gamma Ètim. 

    Coneix i reviu la llegenda, i deixa’t captivar per La Dama de Blanc, Lo Foc del Castell, Lo Senyor del Castell, Lo Dolç Joglar i L’Or del Castell.

la dama de blanc

“El cos daurat de La Dama de Blanc il·lumina la fosca de la nit al Castell. Sedueix amb posat elegant i pas vellutat mentre impregna la brisa amb delicats perfums de fruites i flors. Gentil i dolça, madura i complexa, és plena de vida i s’hi lliura intensament”

La Dama de Blanc és un vi molt femení, d’aromes fresques, florals i fruitades, aromes que atorga la garnatxa blanca. Alhora, mostra també notes especiades i l’estructura i l’equilibri propis d’un curós pas per bóta.

Lo Foc del Castell

“Jeu amagat entre les vinyes velles de Montsant i, en sentir el neguit de la fam, s’alça veloç i intens. Vermell és l’alè de foc que escup i penetrants les notes de bosc, herbes aromàtiques, fruita i minerals que escampa al seu pas. Malgrat la seva aparença feréstega, el seu vol és gràcil i equilibrat

De cor i ànima nobles, Lo Senyor evoca gestes enlluernadores. Recolzat en l'àmpit del Castell, guaita les terres de Montsant i gaudeix de les aromes de fruites i bosc i la mineralitat dels sòls que rep del seu retorn. Amb un gest plàcid que no es propi d’un cos fornit com el seu, Lo Senyor es retira a les estances del Castell, sabedor que una nova gesta l’espera per mostrar de nou la natura valerosa i èpica del seu caràcter”

Lo dolç Joglar

Original i entremaliat, Lo Dolç Joglar sedueix amb paraules dolces que aviven els cors més ensopits. És benvingut a qualsevol àpat, atés que la seva melodia harmonitza amb tots els paladars. Entona notes confitades amb acords balsàmics, de sotabosc i especiats, i tanca la tornada amb fruits secs i notes minerals. Com el cant de Lo Dolç Joglar no n’hi ha cap altre. Escolteu-lo i deixeu-vos portar”

D’oliveres d’escorça abonyegada per segles d’oratge i sol, n’és la saba. L’Or del Castell és brillant, dolç i fonedís. Els seus reflexos daurats hipnotitzen els homes i dones. La llegenda en diu que qui el tasta fa fortuna

La riquesa de L’Or del Castell rau en els seus matisos. Si bé en boca domina la dolçor, també és cert que deixa entreveure lleugers tocs picants i amargs. És un oli d’oliva verge extra saborós i agradable. Ens aporta notes vegetals, especialment d’herba tallada, i té un sabor final ametllat que el fa molt plaent.  

Vertical Castell de Falset

L'evolució d'un clàssic de la DO Montsant. Tres anyades diferents i un mateix esperit. 

Castell de Falset 2008 - Castell de Falset 2010 - Castell de Falset 2011

Presentat en caixa de fusta negra.